3 noiembrie: Ziua Culturii din Japonia

 Ziua Culturii din Japonia este celebrată an de an pe 3 noiembrie, fiind stabilită ca o sărbătoare națională în constituția japoneză. Ziua este cunoascuta și ca "Bunka no Hi" și este dedicată omagierii tradițiilor unice japoneze și promovării păcii și libertății.


Ziua Culturii din Japonia este o sărbătoare publică din 1948 și a fost înființată la doi ani după ce constituția Japoniei a devenit oficială, în 1946. Este o dată importantă pentru că a fost cea de naștere a fostului împărat Meiji, care a condus Japonia între 1867 și 1912.       

                      

3 noiembrie: Ziua Culturii din Japonia

Celebrările Zilei Culturii nu sunt limitate, desigur, numai pe 3 noiembrie, având loc mai multe zile. Oricum, cu această ocazie, se desfășoară festivități în diferite locuri din Japonia, care încurajează oamenii să se implice în cultura lor milenară. Pe 3 noiembrie, intrarea în muzeele de pe tot cuprinsul țării este gratuită, astfel încât cetățenii să învețe cât mai mult despre cultura și obiceiurile sale. 


2 noiembrie: Ziua Pomenirii Tuturor Credincioșilor Răposați


De asemeni, Ziua Culturii prilejuiește ceremonii de acordare a unor premii prestigioase, care recunosc contribuțiile majore ale unor persoane ce au promovat cultura japoneză. 


3 noiembrie: Ziua Meduzei

3 noiembrie: Ziua Culturii din Japonia 3 noiembrie: Ziua Culturii din Japonia Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 02, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.