Safirul: Simbol și semnificație

 Safirul este o piatră prețioasă asociată simbolic, din cauza culorii sale albastre, cu cerurile și "elementul" aerului. 


În cărți vechi despre pietre, a fost confundat adeseori cu lapis lazuli și corelat cu planeta Venus, în vreme ce, pe de altă parte, este conectat cu Saturn. 


În limba hindusă este numit "saniprijam" (cu semnificația "iubit de Saturn") sau "saurinata" (cu înțelesul "fața sacră a lui Saturn").          

                                             

Safirul: Simbol și semnificație

Omul de știință medieval Lonicerus a scris că safirul face oamenii "veseli, proaspeți și cucernici", mai înclinați către abordări pașnice ale celor din jurul lor. 


Simbolismul tradițional conectează piatra prețioasă cu virtuți cerești, castitate și veracitate. Albert Magnus (1193-1280) credea, de asemeni, că safirele aduc "pace și armonie" și îi fac pe toți cei care vin în contact cu ele "cucernici și puri în relațiile lor cu Dumnezeu".


Un safir indian era amplasat pe coroana kaizerului german. Conform alchimistului Leonhard Thurneysser, "safirul videca de mușcătura păianjenului și șarpelui și, când era frecat pe locul mușcat îmbunătățea vederea victimei" (1583). 


Blestemul safirului (ametistului) violet Delphi

Safirul: Simbol și semnificație Safirul: Simbol și semnificație Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 03, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.