28 august: Ziua Rememorării Podului Curcubeului (al animalelor de companie)

 Ziua Rememorării Podului Curcubeului din 28 august celebrează animalele de companie care au plecat dintre noi, într-o altă lume, poate mai bună. Aproape toți am avut animale de companie pe care le-am iubit ca pe niște adevărați membri ai familiei și care au părăsit lumea asta, lăsând în urmă în sufletele noastre simțăminte profunde de regrete și durere.  


Termenul englezesc de "pod al cucubeului" (“Rainbow Bridge”), derivat din poeme din anii 1980 și 1990, se referă la la un pod multicolor pe care animăluțele noastre îl traversează, la finele existenței lor, către rai. La urma urmelor, trebuie să existe și un paradis al lor, care poate coincide cu au al nostru! 

   

28 august: Ziua Rememorării Podului Curcubeului (al animalelor de companie)


Ziua Rememorării Podului Curcubeului a fost fondată de americana Deborah Barnes, autoare și blogger al Zee & Zoey’s Cat Chronicles (Cronicile pisicii Zee și Zoey), ca un tribut adus pisicii sale Ragdoll, pe nume Mister Jazz, de la care și-a luat adio pe 28 august 2013. 


Ea s-a destăinuit despre despărțirea de motanul său în cartea sa, "Semnele torsului (pisicii) din inimă - O poveste a pisicii despre viață, moarte și de dincolo" (Purr Prints of the Heart – A Cat’s Tale of Life, Death, and Beyond), iar reacția cititorilor acestei cărți a fost atât de copleșitoare încât s-a decis să creeze o zi în onoarea animalelor de companie ca o modalitate pentru alții de a-și împărtăși amintirile despre cele pe care le-au iubit și le-au pierdut.


27 august: Ziua Doar Pentru Că


Indiferent dacă este vorba despre un animăluț cu blană, solzi, pene, sau orice altceva, sărbătoarea din 28 august are obiectivul de a comemora animalele de companie decedate, inclusiv prin folosirea site-urilor sociale media prin postarea de fotografii, clipuri video ale acestora, ori prin rememorarea unor amintiri legate de ele. 


28 august: Ziua papionului

28 august: Ziua Rememorării Podului Curcubeului (al animalelor de companie) 28 august: Ziua Rememorării Podului Curcubeului (al animalelor de companie) Reviewed by Diana Popescu on august 27, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.