29 august: Ziua Drepturilor Individuale

 Ziua Drepturilor Individuale din 29 august este celebrată anual în onoarea lui John Locke, născut pe această dată, ale cărui scrieri filosofice au pledat pentru drepturile fiecărei singure ființe umane.


Potrivit lui Locke, "Tot ce are un om în privința drepturilor umane sau civile trebuie să rămână inviolabil al său". Deși John Locke a admis că este necesar că oamenii să renunțe la unele din drepturile lor naturale în schimbul protecției colective asigurate de societăți, el a susținut că drepturile fundamentale individuale sunt cele la viață, libertate, proprietate, libertatea vorbirii, libertatea religiei și libertatea de a înmâna petiții către guverne.      

                 

29 august: Ziua Drepturilor Individuale

Ziua Drepturilor Individuale a fost inițiată de fondatorul Partidului Obiectivist (The Objectivist Party) din SUA, dr. Tom Stevens, care a sprijinit filosofia lui John Locke despre drepturile minorităților sociale și ale indivizilor.


28 august: Ziua Rememorării Podului Curcubeului (al animalelor de companie)


"Drepturile individuale nu sunt supuse unui vot public; o majoritate nu are dreptul de a vota împotriva drepturilor unei minorități; funcția politică a drepturilor este, cu exactitate, să protejeze minoritățile de agresiunea majorităților, iar cea mai mică minoritate de pe pământ este individul."


Ayn Rand


29 august: Ziua internațională împotriva testelor nucleare

29 august: Ziua Drepturilor Individuale 29 august: Ziua Drepturilor Individuale Reviewed by Diana Popescu on august 28, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.