7 august: Ziua Farului

 An de an, pe 7 august, este celebrată Ziua Farului, strălucitorul gardian al coastelor semnalând reperele importante amplasate de-a lungul traseelor de navigație maritimă, care a oferit de secole ajutor marinarilor și călătorilor de pe mari și oceane, călăuzindu-i și menținându-i în siguranță.


Farurile ne amintesc de voiajele dificile din trecut, când au protejat vasele, mai ales pe timpul ceții, de recifuri, stânci și alte pericole, dându-le speranță navigatorilor aflați în căutarea uscatului în nopți întunecate și furtunoase.

                                                 

7 august: Ziua Farului

Chiar și înainte de apariția electricității, farurile au furnizat indicatoare luminoase prin intermediul unor focuri sau cărbuni aprinși. Unele au folosit chiar și forme timpurii de refracție a luminii pentru a răspândi semnale luminoase cât mai departe, apelându-se pentru asta la oglinzi, dar mai ales la metale șlefuite extrem de fin.


Apoi s-au folosit în acest scop lămpi cu combustibil aprins, până în 1875, când au început să fie utilizate lămpi electrice.


6 august: Ziua Respirației Proaspete


Razele de lumini rotitoare au fost realizate prin poziționarea creativă de oglinzi, sticlă și un motor învârtind o oglindă în jurul unui bec aprins. Acest efect canaliza lumina în afara farului, într-o rază care se rotea pentru a fi observată chiar și prin cețuri. 


"Fii farul de lumină în întunecimea altcuiva."


Randi G. Fine


7 august: Ziua internațională a berii

7 august: Ziua Farului 7 august: Ziua Farului Reviewed by Diana Popescu on august 06, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.