15 septembrie: Ziua Greenpeace

 An de an, pe 15 septembrie, oameni de pe tot globul își i-au răgaz pentru a celebra Ziua Greenpeace. Această zi ne îndrumă să ne eliberăm activistul din interiorul nostru și să ajutăm la îmbunătățirea stării planetei și a mediului său natural.


Greenpeace (În limba română, "pacea verde") este o organizație ce militează pentru obiective ecologice care a devenit renumită pe plan internațional de-a lungul ultimelor decenii. A fost fondată de 17 activiști din Vancouver care protestau împotriva testelor nucleare îndepărtate de țărmuri ce aveau loc în Alaska pe data de 15 septembrie 1971.        

                 

15 septembrie: Ziua Greenpeace

De atunci, Greenpeace a devenit o organizație neguvernamentală care operează din sedii din cel puțin 55 de țări din întreaga lume și include un grup de coordonare internațional în Amsterdam, Olanda.


În decursul anilor, Greenpeace a acumulat numeroase victorii în lupta contra fărădelegilor ecologice și și-a adus o contribuție enormă la creșterea conștientizării asupra unei miriade de chestiuni legate de mediul înconjurător de pe tot globul.


Organizația se străduiește constant să implementeze viziunea sa despre o societate care recunoaște pământul ca un sistem esențial de sprijin al vieții, cu o conștientizare deplină că resursele planetei nu sunt infinite și ar trebui să fie protejate și îngrijite.


Campaniile Greenpeace se concentrează de la educarea oamenilor despre diverse probleme cum ar fi topirea ghețarilor din oceanul Atlantic, la mărirea conștientizării protecției oceanelor și a pădurilor tropicale și lucrul în scopul dezarmării nucleare.


14 septembrie: Ziua Vieții Creative


Una din cele mai realizări ale Greenpeace este flota acesteia, compusă din trei nave, care navighează pe oceanele lumii, ținând sub vizor modul cum sunt poluate. Diferite activități ale organizației includ obstrucționarea testelor nucleare din oceanul Pacific, cercetări ale efectelor schimbării climatice asupra oceanului Arctic, strângerea de fonduri privind înlăturarea plasticului din ape, și ajutorarea comunităților devastate de situații de vreme extreme.


Pentru a recunoaște contribuțiile importante ale organizației, având în prezent peste două milioane de membri, primarul Gregor Robertson al orașului Vancouver a desemnat 15 septembrie ca Ziua Greenpeace. În această localitate, din nord-vestul Pacificului, sărbătorirea acestei zile cuprinde festivaluri în aer liber, plantarea de copaci, ateliere de lucru despre activism și multe evenimente focalizate către protejarea pământului.


Această celebrare se desfășoară și peste tot în lume! Putem să marcăm această sărbătoare alăturându-ne celor care se implică în acțiuni legate de apărare a planetei, dedicarea în activități asociate în acest sens (precum colectarea lucrurilor care nu se sunt necesare), profitând de oportunități de a reutiliza și recicla diverse bunuri înainte de a fi aruncate, a fertiliza pământul agricol cu compost, și a conserva apa prin spălări cu dușuri scurte, a alege produse care sunt prietenoase cu pământul. 


15 septembrie: Ziua Internațională a Democrației

15 septembrie: Ziua Greenpeace 15 septembrie: Ziua Greenpeace Reviewed by Diana Popescu on septembrie 14, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.