15 septembrie: Ziua Internațională a Democrației

Instituită în 2007 de Adunarea Generală a ONU, Ziua Internațională a Democrației are scopul de a promova și sprijini principiile democrației. În preambulul rezoluției de adoptare, s-a menționat: "deși democrațiile împărtășesc trăsături comune, nu există un singur model de democrație, iar democrația nu aparține nici unei țări sau regiuni... democrația este o valoare universală bazată pe voința liber exprimată a oamenilor în determinarea propriilor lor sisteme politice, economice, sociale și culturale, și participarea lor în toate aspectele vieții."

                                                 
15 septembrie: Ziua Internațională a Democrației


Democrația este atât un proces, cât și un țel, și numai cu participarea și sprijinul deplin al comunității internaționale, guvernelor naționale, societății civile și indivizilor, idealul democrației poate fi transpus în realitate, astfel încât să se bucure de el oricine, oriunde..

Valorile libertății, respectării drepturile omului și principiul organizării periodice și veritabile de alegeri prin vot universal sunt elemente esențiale ale democrației. În schimb, democrația furnizează mediul natural pentru protecția și îndeplinirea efectivă a drepturilor umane. Aceste valori sunt incluse și în Declarația Universală  Drepturilor Omului.

14 septembrie 2020: Ziua schimbării rolurilor între șefi și subordonați
15 septembrie: Ziua Internațională a Democrației 15 septembrie: Ziua Internațională a Democrației Reviewed by Diana Popescu on septembrie 14, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.