14 septembrie 2020: Ziua schimbării rolurilor între șefi și subordonați

Celebrată anual în a două zi de luni din septembrie (în 2020, pe 14 septembrie), Ziua schimbării rolurilor între șefi și subordonați își are originea în SUA, tinzând să se extindă treptat și în alte țări. 

Pare să fie ziua la care visează, în tot decursul anului, fiecare salariat. Cu prilejul acesteia, este îndatorirea șefului să răspundă la telefon, să pregătească cafeaua ("cu două lingurițe de zahăr, te rog!") și să se confrunte cu clienții năbădăioși, care caută mai mereu nod în papură. Între timp, subordonații pot să joace minigolf sau tenis de masă în sala de relaxare a firmei!   
14 septembrie 2020: Ziua schimbării rolurilor între șefi și subordonați

Chiar așa să fie? Este doar un vis, întrucât din punct de vedere practic, există adeseori un singur șef și o grămadă de subordonați, așa că schimbarea rolurilor nu este viabilă. Așadar, Ziua aceasta constă mai puțin din preluarea muncii, îndatoririlor altcuiva, cât dintr-un schimb deschis de idei.

De exemplu, cum ar putea angajatorul să le facă mai ușoară ziua de lucru a angajaților? Sau cum ar putea un șef să se debaraseze odată pentru totdeauna de lamentabilele sale schimbări de dispoziție, de capriciile sale enervante, stresante pentru cei din jur?

Comunicarea este una din principalele chei ale succesului într-o companie. Ea presupune o mai bună înțelegere a responsabilităților și provocărilor cu care se confruntă o persoană în fiecare zi de muncă. Când șefii înțeleg ce au de făcut zilnic cu adevărat subordonații lor, pot să ajungă pe aceeași lungime de undă ca și ei, și să ii sprijine în calea lor către împliniri. În mod asemănător, cu cât subordonații sunt capabili să realizeze cu realism sarcinile șefilor lor, cu atât își dau seama mai bine de perspectivele, cerințele asumate de aceștia.

13 septembrie: Ziua gândirii pozitive
14 septembrie 2020: Ziua schimbării rolurilor între șefi și subordonați 14 septembrie 2020: Ziua schimbării rolurilor între șefi și subordonați Reviewed by Diana Popescu on septembrie 13, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.