20 septembrie: Ziua Pizza Pepperoni

 În fiecare an, data de 20 septembrie este dedicată pentru Pizza Pepperoni, una bogată, cu un sos roșu savuros, și cu un strat ațâțător de brânză delicioasă, o pizza tocmai bună de a fi împărțită cu prietenii și familia, ba chiar de a fi înfruptată de unul singur, într-un mod cât se poate de egoist! Acoperământul ("topping") specific acesteia constă, normal, din felii de pepperoni, felii de salam de porc și/sau vită asezonat cu boia iute (paprica).


De fapt, termenul de "pepperoni" este unul american, ce a fost împrumutat de la pluralul "peperone", cuvânt italian însemnând ardei grași. În italiană, există un alt cuvânt, "peperoncino", care se referă la ardei iuți, picanți.         

                                 

20 septembrie: Ziua Pizza Pepperoni

Oricum, se spune că pizza pepperoni ar fi pe primul loc din lume în topul preferințelor acestui tip de mâncare, și că ar fi fost creată, în 1889, de către Raffaele Esposito, unii pretinzând, totuși, că ar fi fost vândută încă din 1738 în Napoli, Italia. 


În august 1994, cel dintâi bun fizic cumpărat de pe internet a fost o pizza pepperoni cu ciuperci! A fost achiziționată de pe site-ul Pizza Hut, numit pe atunci "PizzaNet". Recordul acestei companii pentru cea mai multă pizza vândută online într-o singură zi a fost cu ocazia Super Bowl 2021, când s-au încasat  pentruaceasta mai mult de 10 milioane de dolari SUA!


19 septembrie: Ziua Batman


Putem sărbători acest eveniment delectându-ne (desigur) cu o astfel de pizza. Pe 20 septembrie, unii își încep ziua punându-și la cuptorul cu microunde o pizza pepperoni pentru micul dejun. Se zice că pentru prânz este potrivită o pizza pepperoni cu ananas, iar pentru cină, una cu măsline și ciuperci!


20 septembrie: Ziua Punciului

20 septembrie: Ziua Pizza Pepperoni 20 septembrie: Ziua Pizza Pepperoni Reviewed by Diana Popescu on septembrie 19, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.