25 septembrie: Ziua Mondială a Farmacistului

 Anual, pe 25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului este sărbătorită de profesioniștii din acest domeniu important al îngrijirii sănătății, se focalizează pe rolul acestor specialiști în îmbunătățirea stării de sănătate pe scară globală!


Pe lângă furnizarea de medicamente și a sfaturilor privind indicații despre acestea, cei care au dobândit calificarea de farmaciști, ajunși pe trepte mai înalte ale specializării lor, se implică și în cercetări de descoperire și tratare a unor noi, mai eficiente, leacuri


25 septembrie: Ziua Mondială a Farmacistului

Câteva lucruri interesante despre farmaciști / farmaciste


- Coca - Cola, Pepsi, dr. Pepper și berea de ghimbir au fost toate inventate de către farmaciști!


- Printre cei mai faimoși farmaciști de pe glob au fost Benjamin Franklin și Hubert Humphrey. Cel mai cunoscut din lume este dr. Joseph DiPirro, care a scris lucrarea "Farmacoterapia: O abordare patofiziologica".


- Alexander Fleming a  schimbat lumea  în 1928, odată cu descoperirea penicilinei.


24 septembrie: Ziua Punctuației


- Multe firme farmaceologice au fost și sunt într-o competiție benefică în contracarea COVID-19, punerea la punct a unor vaccinuri de apărare față de acest virus.


Ziua Mondială a Farmacistului din 25 septembrie a fost întemeiată în 2009, la Istambul, Turcia, de către Federația Farmaceutică  Internațională. Data de 25 septembrie a fost aleasă întrucât, în ziua asta, în 1912, a fost fondată această federație.


25 septembrie: Ziua Mondială a Visului

25 septembrie: Ziua Mondială a Farmacistului 25 septembrie: Ziua Mondială a Farmacistului Reviewed by Diana Popescu on septembrie 24, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.