6 septembrie: Ziua de Lupta Împotriva Tergiversării

 Ziua de Lupta Împotriva Tergiversării din 6 septembrie este o sărbătoare neoficială anuală care încurajează oamenii să preia constrolul asupra problemelor lor legate de procrastinare și să găsească căi de a combate nemăsuratul imbold de a-și amâna treburile importante pentru o altă zi.


Tărăgănarea poate fi o adevărată năpasta în existența noastră! De vreme ce o altă zi este pe cale să vină, de ce nu am putea să lăsăm pe mâine ceea ce putem face azi? Desigur, nu este un raționament corect fiindcă după mâine sosește un alt mâine, și tot așa!       

                

6 septembrie: Ziua de Lupta Împotriva Tergiversării

Din când în când fiecare dintre noi este pus în fața unei sarcini care îi displace. Poate fi ceva la fel de simplu ca punerea în ordine a lucrurilor de pe biroul nostru sau a hainelor din șifonier, sau la fel de complex precum scrierea unui referat pentru școală ori văruirea apartamentului. Treburile plictisitoare ne determină uneori să le procrastinam, să le tărăgănam, ocupându-ne în schimb de altceva.


Ziua de Lupta Împotriva Tergiversării ne amintește că depinde numai și numai de noi să înfrângem acest monstru, pentru că numai noi putem decide să intrăm în acțiune și să ducem la bun sfârșit ceea ce avem de întreprins astăzi!


5 septembrie: Ziua Leziunilor Măduvei Spinării


Există diverse metode a a invinge monstruoasa procrastinare. Unele dintre ele sunt nițel trăznite! Știai, de exemplu, că Victor Hugo și James Riley obișnuiau să-și scrie operele în pielea goală, așa că nu le era tocmai ușor să iasă în oraș, la o agapă cu amicii dintr-o cârciumă?


Putem să izgonim procrastinarea din viața noastră întocmind o listă cu sarcinile noastre în ordinea priorității lor și bifând apoi regulat îndeplinirea lor. Ne putem, totodată, recompensa pentru terminarea treburilor noastre. De asemeni, putem cere unui prieten să ne monitorizeze progresul în eliminarea metehnei de a ne amâna, întârzia sarcinile.


6 septembrie: Ziua "Citește o carte"

6 septembrie: Ziua de Lupta Împotriva Tergiversării 6 septembrie: Ziua de Lupta Împotriva Tergiversării Reviewed by Diana Popescu on septembrie 05, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.