5 septembrie: Ziua Leziunilor Măduvei Spinării

 La sugestia Comitetului său de Prevenire, Societatea Internațională a Măduvei Spinării a decis să marcheze Ziua Leziunilor Măduvei Spinării pe 5 septembrie, în fiecare an, cu intenția de mări conștientizarea acestor afecțiuni printre oameni, o conștientizare ce poate facilita o viață atotcuprinzătoare pentru persoanele cu dizabilități provocate de acestea, și asigurarea că vor exista șanse mai mari de succes în programe de prevenire ale acestor leziuni.


Leziunile măduvei spinării și paralizia rezultată din acestea au consecințe devastatoare din punct de vedere fizic, mental, social și vocațional pentru cei afectați. În plus, leziunile cresc povara economică a persoanei care suferă din această pricină. În statisticile din SUA, în funcție de severitate, leziunile măduvei spinării pot costa un om suferind de la 334.000 la un milion de dolari în primul an după ce a avut leziunile.         

                      

5 septembrie: Ziua Leziunilor Măduvei Spinării

Trebuie, totuși, precizat că astfel de leziuni nu sunt generate întotdeauna de ghinion. Uneori, apar ca urmare a lipsei de grijă, nechibzuinței, ignoranței ori a unor decizii proaste.


Din cauza permanenței dizabilității în leziuni grave, prevenția capătă o semnificație specială. Potrivit unei zicale, "Prevenirea este mai bună decât cura." Însă, în cazul unei leziuni a măduvei spinării, "prevenirea este însăși cura!"


Societatea Internațională a Măduvei Spinării promovează cele mai înalte standarde de îngrijire pentru maduva spinării în întreaga lume și, prin echipa sa medicală și multidisciplinară de specialiști, se străduiește să încurajeze educația, cercetarea și excelența clinică.


4 septembrie: Ziua Îmbinării de Mirodenii


Deoarece organizarea centrală a multor funcțiuni ale corpului ajunge să fie disturbată și coordonarea dintre astfel de funcțiuni ajunge să fie dificilă sau chiar imposibilă, cei suferinzi de leziuni ale măduvei spinării trebuie să se confrunte cu numeroase provocări serioase. Organizația Mondială a Sănătății, împreună cu Societatea Internațională a Măduvei Spinării, și-au unit forțele pentru a spori impactul conștientizării acestei boli printre autoritățile medicale și oameni, în general. 


5 septembrie: Ziua internațională a carității

5 septembrie: Ziua Leziunilor Măduvei Spinării 5 septembrie: Ziua Leziunilor Măduvei Spinării Reviewed by Diana Popescu on septembrie 04, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.