1 noiembrie: Ziua Mondială Vegană

 Anual, pe 1 noiembrie, Ziua Mondială Vegană are scopul educării și a conștientizării despre vegani, oameni care se abțin de la a mânca produse animale de orice fel, și despre dietele lor.


În general, veganii nu se hrănesc cu carne, ouă, lactate și chiar miere. Există, totuși, diverse tipuri de vegani:            

                                               

1 noiembrie: Ziua Mondială Vegană

- Veganii dietetici: evită să mănânce produse animale, dar le utilizează în îmbrăcăminte, șampoane și altele.


- Veganii "junk food" : preferă cantități mari de hrană procesată, precum prăjituri, înghețate nelactate și mâncare fără carne congelată.


-Veganii hranei crude: se alimentează cu mâncăruri vegetale crude sau gătite sub 118 grade Fahrenheit (48 de grade Celsius).


- Veganii hranei vegetale crude, sărace în grăsimi: nu se ating de mâncăruri bogate în grăsimi, preferând, în schimb mai cu seamă fructe și plante.


Există multe motive pentru care oamenii devin vegani. Unii sunt convinși că toate animalele au dreptul de a trăi și nu sunt menite consomului uman. Se împotrivesc unor anumite forme de creștere a animalelor, cum ar fi ținerea găinilor în cuști. Alți vegani aleg un stil de viață bazat pe plante deoarece cred că este mai sănătos decât hrănirea cu carne și produse animale, sprijindu-și această opinie pe cercetări științifice. Dietele focalizate pe vegetale pot reduce, de fapt, riscul bolilor de inimă, diabetelor de tip 2, și unor tipuri de cancer. 


În afară de etică și sănătate, o altă motivație a celor care aleg să fie vegani este credința că unele metode de creștere a animalelor dăunează mediului înconjurător.


Este greu de știut câți vegani sunt în întreaga lume. Ceea ce se cunoaște cu certitudine este că stilul lor de a trăi devine tot mai popular.


31 octombrie: Ziua Soneriei de la Ușă


În 1944, un grup de oameni a creat Societatea Vegană, pentru a se face o distincție cât mai clară între dieta vegetariană și cea vegană. În 1994, Societatea Vegană a celebrat prima Zi Mondială Vegană pe 1 noiembrie.


Cu prilejul acestei sărbători au loc, pe tot globul, o varietate de evenimente, incluzând adunări vegane yoga, festivaluri vegane și târguri cu mâncare sănătoasă, vegană. Data de 1 noiembrie este aleasă adeseori pentru deschiderea unor noi magazine și restaurante vegane. 


1 noiembrie: Ziua Scriitorilor

1 noiembrie: Ziua Mondială Vegană 1 noiembrie: Ziua Mondială Vegană Reviewed by Diana Popescu on octombrie 31, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.