1 noiembrie: Ziua Scriitorilor

 În fiecare an, pe 1 noiembrie, sărbătorim Ziua Scriitorilor, în care ar trebui să îi onorăm pe astfel de creatori care ne-au sprijinit mereu să ne deslușim visurile sau să ne înțelegem mai bine locul nostru în lume. 


 Inițiat în America, acest eveniment s-a răspândit în decursul timpului în aproape toată lumea. 


A început în 1928, când membrele Clubului Femeilor din Illinois s-au adunat iarăși pentru a se bucura de lectura scriitorilor lor preferați. Nellie Verne Burt McPherson , profesoară și o cititoare avidă de literatură, aderența la acest grup, i-a trimis inițial o scrisoare de apreciere scriitorului Irving Bacheller, pentru ultima sa operă literară, pe când se afla în recuperare într-un pat dintr-un spital. Spre surpriza sa, a primit curând ultima carte scrisă de Irving Bacheller, cu un autograf din partea autorului. 

    

1 noiembrie: Ziua Scriitorilor

Încântantă de acest gest, a avut ideea de a de a crea o zi de cinstire a tuturor scritorilor, pe care și-a transmis-o Federației Generale a Cluburilor Femeilor din SUA. Sugestia ei a fost luată în seamă douăzeci de ani mai târziu, în 1949, când Departamentul Comerțului din SUA a instituit 1 noiembrie drept Ziua Scriitorilor.


Poți marca această zi recitind o carte a unui scriitor prețuit, dându-i șansa altui scriitor de a se înscrie pe lista autorilor tăi favoriți, sau dăruind o carte la care ții foarte mult unei persoane îndrăgite!


31 octombrie: Ziua Mondială a Orașelor

1 noiembrie: Ziua Scriitorilor 1 noiembrie: Ziua Scriitorilor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 31, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.