Broasca țestoasă și gâștele: Poveste cu tâlc din Panciatantra

 Morala  acestei povești cu tâlc din Panciatantra este să gandim cât mai bine înainte de a vorbi, să ascultăm sfaturile altora înainte de a a ne avânta într-o acțiune.


Odată că niciodată, în preajma unui lac, trăiau o broască țestoasă și două gaște care erau legați de o mare prietenie. Întrucât lacul seca, gâștele s-au hotărât să se migreze într-un alt loc. 


Broasca țestoasă le -a rugat să o ia cu ele. După multă muncă de convingere,  a reușit să le convingă să facă asta.  

                                 

Broasca țestoasă și gâștele: Poveste cu tâlc din Panciatantra

În cele din urmă, gâștele au fost de acord să o ajute. Au prins de câte un capăt de băț în pliscurile lor și i-au zis broaștei testosa să își inclesteze ciocul de el, avertizând-o ca nu cumva să-și deschidă gura și să-i dea drumul bățului.


Pe când zburau prin văzduh, au fost văzute de niște oameni care au crezut că broască țestoasă fusese răpită, și i-au deplâns soarta, "Vai, săraca broască țestoasă!"


Acest lucru a enervat broasca țestoasă, care și-a deschis imediat gura pentru a le spune că nu au dreptate. Imediat cum a făcut asta, a căzut la pământ și a murit!


Mangusta loială: Poveste cu tâlc din Panciatantra

Broasca țestoasă și gâștele: Poveste cu tâlc din Panciatantra Broasca țestoasă și gâștele: Poveste cu tâlc din Panciatantra Reviewed by Diana Popescu on septembrie 04, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.