Mangusta loială: Poveste cu tâlc din Panciatantra

 Morala acestei povești cu talc este să ne rezervăm timp pentru a gândi înainte de a acționa, mai ales pentru a nu ne lăsa influențați de aparențe.


Un cuplu de fermieri avea drept animal de companie o mangustă. Într-o zi, fermierul și nevasta lui au trebuit să plece de urgență de acasă pentru a se duce la muncă, așa că au lăsat mangusta împreună cu bebelușul lor, astdel încât aceasta să le păzească cu strășnicie copilul. 

                  

Mangusta loială: Poveste cu tâlc din Panciatantra

După o vreme, un șarpe a intrat pe furiș în casă și s-a îndreptat către leagăn pentru a ataca bebelușul. Loiala mangusta s-a luptat cu șarpele și l-a omorât pentru a proteja copilul.


Când soția fermierului a ajuns acasă, a fost șocată la vederea petelor de sânge de pe gura și dinții mangustei. Și-a ieșit din fire și i-a strigat, "Mi-ai ucis copilașul!" Străbătută de mânie, și-a pierdut controlul și a omorât loiala mangusta.


Când a intrat în casă, a văzut bebelușul ei aflat în viață și șarpele mort de lângă el. Și-a dat seama ce se întâmplase și a regretat amarnic ceea ce făcuse!


Elefanții și șoarecii: Poveste cu tâlc din Panciatantra

Mangusta loială: Poveste cu tâlc din Panciatantra Mangusta loială: Poveste cu tâlc din Panciatantra Reviewed by Diana Popescu on august 29, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.