15 octombrie: Ziua Internațională a Femeilor Rurale

 Ziua Internațională ONU a Femeilor Rurale din 15 octombrie celebrează și onorează rolul acestor femei, le recunoaște meritele importante în dezvoltarea rurală și cea agricolă din întreaga lume. 


Prima Zi Internațională a Femeilor Rurale a fost marcată de ONU pe 15 octombrie 2008, punând-se în acel an accentul pe contribuția femeilor de la sate în îmbunătățirea generală a securității hranei și în eradicarea sărăciei rurale.       

                        

15 octombrie: Ziua Internațională a Femeilor Rurale

Ideea de a se iniția un eveniment anual dedicat femeii rurale a fost propusă la cea de-a patra Conferință Mondială despre Femei din Beijing, China, în 1995. S-a sugerat că un asfel de eveniment ar fi potrivit să se desfășoare pe 15 octombrie, în ajunul Zilei Mondiale a Alimentației, pentru a se scoate în evidență aportul femeilor de la țară în producția și siguranță hranei.


14 octombrie: Ziua Internațională a Titirezului


Această zi este sărbătorită de numeroase persoane, agenții guvernamentale, grupuri comunitare și asociații neguvernamentale, și este promovată în emisiuni de radio și televiziune, în postări online, prin conferințe și prezentarea unor studii de cercetare pe această temă. 


Alte activități includ programe de schimburi de experiență pe plan global pentru femeile care muncesc în agricultură, lansarea de proiecte de strângere de fonduri pentru sprijinirea femeilor din mediul rural, expoziții și ateliere de lucru despre contribuțiile acestora în comunitățile, societățile lor. 


15 octombrie : Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini

15 octombrie: Ziua Internațională a Femeilor Rurale 15 octombrie: Ziua Internațională a Femeilor Rurale Reviewed by Diana Popescu on octombrie 15, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.