21 octombrie: Ziua de Conștientizare a Reptilelor

 Ziua de Conștientizare a Reptilelor este dedicată anual, pe 21 octombrie, acestor creaturi care se găsesc aproape oriunde și au un rol important în ecosistemele din care fac parte. Reacțiile oamenilor față de ele au o gamă largă, de la teroare și scârbă până la o adevărată fascinație, și nu-i de mirare că Hollywood-ul a avut mereu tendința să pună în lumină numai latura lor monstruoasă!


Dincolo de orice, reptilele sunt o parte vitală a unui mediu natural sănătos. Șerpii, de exemplu, ajută la stârpirea unor gândaci și rozătoare cărora le-ar place să-și facă sălaș în casă noastră!  

   

21 octombrie: Ziua de Conștientizare a Reptilelor

Ziua de Conștientizare a Reptilelor a fost creată de un grup de entuziaști față de aceste animale, cu intenția de a schimba imaginea publică a indrăgiților lor prieteni cu solzi.  A devenit, în timp, un eveniment popular pentru herpetologii înclinați să-și împărtășească iubirea cu animalele cu sânge rece care le țin tovărășie.


De la magnificul dragon bărbos, jucăușa Gecko, broaștele țestoase și până la uriașul și amatorul de strângeri în brațe șarpe boa de pădure, reptilele sunt din ce în ce mai populare ca animale de companie pe tot globul.


20 octombrie: Ziua Internațională a Leneșului


Cu ocazia sărbătorii din 21 octombrie, grădinile zoologice de pretutindeni intră în acțiune pentru a promova conștientizarea despre reptile, inclusiv prin intermediul unor expuneri de aligatori și crocodili, ajutând astfel la alertarea oamenilor față de pericolului de dispariție a unor reptile precum broasca țestoasă de mare cu piele pe spate (singură specie supraviețuitoare din genul  Dermochelys și familia Dermochelyidae), cea mai mare broască țestoasă de pe pământ și cea mai mare reptilă de tip ne-crocodiliană de pe planeta noastră. 


21 octombrie: Ziua Mărului

21 octombrie: Ziua de Conștientizare a Reptilelor 21 octombrie: Ziua de Conștientizare a Reptilelor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 20, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.