26 octombrie: Ziua Catârului

 Una din cele mai ciudate sărbători din calendar, ce are loc anual pe 26 octombrie, este Ziua Catârului, o zi de recunoaștere a calităților acestui animal (numit în limba latină Equus mullus) inteligent, pe care mulți oameni îl consideră, pe nedrept, drept încăpățânat. 


Catârul rezultă din încrucișarea unui măgar cu o iapă, și, ca hibrid, moștenește caracteristici ale ambilor părinți. Posedă puterea, istețimea, răbdarea, perseverența, rezistența și chiar și temperamentul măgarului.        

                                

26 octombrie: Ziua Catârului

De la cal i se transmit frumusețea, abilitatea, curajul, vigoarea și viteza. Catârii par să aibă nevoie de mai puțină mâncare decât caii deși au o mărime similară cu aceștia.


Celebrarea din 26 octombrie își are originea în Tennessee, din Columbia, SUA, care se mândrește cu titulatura autoproclamată de capitală mondială a catârului. Începută în 1940 și cunoscută, inițial, ca "Ziua Crescătorilor de Vite", sărbătoarea s-a extins treptat în tot mai multe locuri.


25 octombrie: Ziua Mondială a Pastelor


În anii 1930, Ziua Catârului a început să ia forma celebrării moderne, expoziției de catâri adăugându-i-se o paradă a acestora și multe alte evenimente precum competiții de tăieri de lemne și de alte meșteșuguri rurale. 


26 octombrie: Ziua (și noaptea) urlă la lună!

26 octombrie: Ziua Catârului 26 octombrie: Ziua Catârului Reviewed by Diana Popescu on octombrie 25, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.