1 decembrie: Ziua Mondială SIDA

 Ziua Mondială SIDA este marcată an de an pentru a crește conștientizarea despre această pandemie și a-i comemora pe cei care au murit din pricina acestei boli. 


Potrivit unei statistici relativ recente, aproape 38 de milioane de oameni din toată lumea trăiesc cu HIV. Virusul Imunodeficienței Umane (HIV) este cel care provoacă Sindromul Imunodeficienței Dobândite (SIDA). Primele cazuri de SIDA au fost raportate în 1981. De atunci, au devenit infectați cu HIV peste 75 de milioane de oameni, iar 10 milioane au murit din cauze asociate cu SIDA.     


1 decembrie: Ziua Mondială SIDA


În special în ultimii ani s-au făcut multe în privința contracarării SIDA. Deși nu există încă o cale de vindecare, s-au înregistrat progreze notabile în acest sens. Atât numărul de persoane infectate, cât și al celor de decese corelate cu SIDA a scăzut. Există, de asemeni, medicamente disponibile pentru scăderea riscului de contractare a HIV prin seringi și activitate se_uala. Noi tratamente și detectarea timpurie au ajutat la mărirea așteptării de viață pentru cei infectați cu HIV/SIDA.


30 noiembrie : Ziua Stai Acasă Pentru Că te Simți Bine


Pentru celebrarea acestei zile se organizează sute de evenimente pe tot globul. Multe clinici de îngrijire a sănătății fac, cu acest prilej, testări gratuite pentru SIDA și HIV. Alte evenimente includ proiectarea de filme, memoriale, târguri cu produse de îngrijire a sănătății și bunăstării fizice, priveghiuri cu lumânări și seminarii de conștientizare. 


Fondată în 1988, Ziua Mondială SIDA a fost cea dintâi zi globală dedicate sănătății. A fost concepută de James W. Bunn și Thomas Netter, ofițeri de informare publică pentru Programul Global al SIDA. Dr. Jonathan Mann, director al organizației, a aprobat ideea lor. Bunn a propus data de 1 decembrie ca una ce urma să aibă o foarte mare mediatizare în presa occidentală. 


De ce 1 decembrie este Ziua Națională a României?

1 decembrie: Ziua Mondială SIDA 1 decembrie: Ziua Mondială SIDA Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 30, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.