15 noiembrie: Ziua lui Steve Irwin, "Vânătorul de crocodili"

 Ziua lui Steve Irwin din 15 noiembrie este un eveniment anual internațional ce onorează viața și moștenirea acestui expert în viața sălbatică, supranumit "Crocodile Hunter" (Vânătorul de crocodili).


Această zi se focalizează pe lucrurile de care era pasionat Steve Irwin: familia, viața sălbatică, conservarea naturii, ba chiar și distracția. O parte integrantă a acestui eveniment este adunarea de fonduri pentru "Australia Zoo Wildlife Warriors" (Luptătorii Grădinii zoologice din Australia pentru viațasălbatică), un grup care a fost inițiat de Steve Irwin și soția sa, Terri, în 1992, care continuă și în prezent munca lui Irwin pentru prezervarea animalelor sălbatice și a habitatului lor.  

              

15 noiembrie: Ziua lui Steve Irwin, "Vânătorul de crocodili"

Steve Irwin s-a născut pe 22 februarie 1962 în Essendon, o suburbie din Melbourne, Australia. A crescut într-o casă plină cu animale rănite sau rămase orfane, precum șerpi, șopârle, păsări și canguri. În 1970, familia sa s-a mutat la Beerwah, Queensland. Aici, părinții lui au deschis o grădina zoologică cu reptile, una numită mai întâi "Fauna și reptilele din Beerwah", și apoi, "Parcul Queensland al faunei și reptilelor", care în prezent este "Grădina zoologică a Australiei". Această grădină zoologică a întemeiat Ziua Steve Irwin, în 2007.


Când Steve Irwin  ajuns adult, s-a concentrat pe educarea oamenilor despre viața sălbatică. Deși nu avea o diplomă universitară în acest domeniu, poseda o mulțime de cunostiințe grație faptului că crescuse înconjurat de animale. Numeroase din preocupările sale au fost asociate cu salvarea în mediul lor natural a animalelor, în special crocodilii.


În 1991 a cunoscut-o pe Terri Raines, cu care s-a căsătorit în anul următor. O parte a lunii lor de miere a fost petrecută pentru filmarea crocodililor, iar aceste înregistrări video au devenit apoi parte a show-ului TV australian "Vânătorul de crocodili". Patru ani mai târziu, spectacolul televizat a fost achiziționat de de rețeaua de cablu TV "Animal Planet".


14 noiembrie: Ziua Murăturilor


Cunoscut pentru asumarea unor interacțiuni riscante cu animalele, a purtării unor haine kaki și a sloganului sau "Crikey!", Steve Irwin a devenit un simbol al culturii pop! Cei doi Irwin au apărut în filmul "The Crocodile Hunter. Collision Course" (Vânătorul de crocodili. Blestemul coliziunii), și au avut doi copii, Bindi și Robert.


Pe 4 septembrie 2016, într-o expediție de scufundări de pe coasta Port Douglas, în Queensland, în decursul filmărilor unui nou program TV, o pisică de mare a străpuns inima lui Irwin, și el a murit din pricina unui stop cardiac...


15 noiembrie: Ziua "Îmi place să scriu"

15 noiembrie: Ziua lui Steve Irwin, "Vânătorul de crocodili" 15 noiembrie: Ziua lui Steve Irwin, "Vânătorul de crocodili" Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 14, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.