18 noiembrie: Ziua Prințesei

 Anual, cu ocazia Zilei Prințesei din 18 noiembrie, fetele, ba chiar și femeile în toată firea  își pot lua un scurt răgaz pentru a le  impune oamenilor apropiați să fie tratate (cel puțin 24 de ore) ca niște prințese! 


Prima prințesă care a apărut pe ecranele TV a fost, în 1937, Alba ca Zăpadă. Inspirat de basmul Fraților Grimm, filmul "Alba ca Zăpadă și cei șapte pitici" a fost unul dintre cele mai dintâi de animație de lung metraj și printre primele creații Disney.     

            

18 noiembrie: Ziua Prințesei

                 

Filmele "Xena: Prințesa Războinică" (1995) și "Mulan" (1998) au arătat tuturor că o prințesă poate face mai mult decât să poarte o rochie splendidă, poate fi puternică, o luptătoare dornică de aventuri. Prințese mai apropiate de zilele noastre, precum Moana și Elsa au continuat să demonstreze că până și ele își pot afirma independența! 


Ziua Prințesei a fost întemeiată de compania de divertisment din Texas, "Nest Family Entertainment", care, în 1994, s-a aliat cu "Rich Animation", pentru a realiza filmul "Prințesa lebădă", o adaptare muzicală după "Lacul lebedelor". Scopul acestui eveniment a fost ca oamenii de toate vârstele să aibă o zi specială pentru a celebra noblețea, bunătatea și grația cu care erau asociate prințesele de odinioară.


Între anii 1930 și  1990, prințesele erau menite să fie salvate dintr-un mare pericol de câte un prinț fermecător, împreună cu care urmau să trăiască până la adînci bătrâneți. în prezent, prințesele își creează de unele singure fericirea și salvează câte un prinț pe care nu îl lasă să le controleze viețile. Sunt independente!


Lucruri interesante despre prințesele fictive


- Există 13 filme Disney cu prințese. În acest număr nu sunt incluse Mulan II și Pocahontas II. 


- Cea mai tânără prințesă Disney este Albă că Zăpadă, de numai 14 ani.


- Cea mai vârstnică este Tiana, de 19 ani.


- Pocahontas este singura prințesă Disney care are un tatuaj.


17 noiembrie: Ziua Mondială a Prematurității


- Dintre prințesele Disney, numai Albă ca Zăpadă a primit, în 1987, o stea pe "Walk of Fame" din Hollywood.


- Personajul Mulan a fost inspirat din legenda lui Hua Mulan, o prințesă războinică din poemul chinezesc "Balada lui Mulan".


- Numele Ariel, din "Mica sirenă", se traduce în ebraică ca "Leul lui Dumnezeu".


- Bella din "Frumoasa și Bestia" este prima prințesă Disney care își salvează prințul, readucându-l în formă umană.


Lucruri interesante despre prințese reale din ultima vreme


- 1987: Prințesa Diana a deschis prima unitate spitalicească dedicată SIDA la Spitalul Midllesex. Acesta este locul unde a făcut gestul faimos de a îmbrățișa un bolnav un bolnav de SIDA, patru ani mai târziu.


- 2011: Prințesa Ameera sin Arabia Saudită a primit Premiul Umanitarian Special ITP pentru munca sa cu Fundația Alwaleed Bin Talal.


- 2012: După obținerea unui BA în Relații Internaționale la Universitatea Sukhotai Thammatirat și pe cel de masterat în Drept și Doctor în științe juridice la Școală Juridică Cornell, prințesa Thailandei, Bajrakitiyabha, a primit titlul onorific  de Doctor în Drept.


- 2013: Prințesa Kate a apărut pe lista magazinului Time al " Celor 100 mai influenți oameni din lume".


18 noiembrie 2020: Ziua Mondială a Recordurilor Guiness

18 noiembrie: Ziua Prințesei 18 noiembrie: Ziua Prințesei Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 17, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.