18 noiembrie 2020: Ziua Mondială a Recordurilor Guiness

 Ziua Mondială a Recordurilor Guiness este una de celebrare anuală, în luna noiembrie, a recordurilor, în care mii de oameni din toată lumea ajung împreună cu un singur țel, cel de a deveni deținătorii oficiali al unui record. În 2020, are loc pe 18 noiembrie.


Mulți dintre noi sunt familiarizați cu Cartea Recordurilor Mondiale Guiness. Publicată inițial în 1995, câte o ediție a acesteia a văzut lumina tiparului în fiecare an de atunci. Populara carte cuprinde realizări umane uimitoare și fenomene animale incredibile. Unele din categoriile sale includ mâncarea și băutura, corpul omenesc, natura, maratoane și evenimente de participare în masă ale oamenilor.


Câteva recorduri extraordinare din intreagă lume


- Bismark, o localitate din Dakota de Nord, SUA, deține recordul mondial pentru cel mai mare număr de oameni făcând simultan îngeri de zăpadă: 8.962 de oameni!


- Cel mai mare număr de pui, adică 24, au fost născuti de o cățea Dog Neopolitan, în Marea Britanie.


- În orașul New York, Compania Dilusso Deli a creat sandiciul cu cel mai mare număr de straturi din lume: 60!        

                                                                    

18 noiembrie 2020: Ziua Mondială a Recordurilor Guiness

- Ayanna Williams are cele mai lungi unghii de la ambele mâini, măsurând circa 6 metri!


- Cea mai înaltă structură de Lego măsoară aproximativ 35 de metri, și conține 5.500 de piese de Lego.


- Johanna Quass din Germania este cea mai bătrână gimnastă care a participat la competiții până la vârsta de 86 de ani!


- Tokyoa Dog din Seattle, SUA, a vândut cel mai scump hotdog, în valoare de 169 de dolari SUA.


Cartea Guiness a Recordurilor Mondiale este atât de vestită încât e publicată în 23 de limbi. Acest lucru este impresionant, dar nu este un record mondial. Scriitorul Antoine de Saint-Exupery deține recordul mondial Guiness pentru cel mai tradus autor al aceleiași cărți. Opera sa, "Micul Prinț", a fost transpusă în 382 de diferite limbi și dialecte!


Ziua Mondială a Recordurilor Guiness datează din 10 noiembrie 1951, când Sir Hugh Beaver, managerul Fabricilor de bere Guiness din Irlanda a a intrat într-o dispută despre cea mai rapidă pasăre din Europa. Întrucât nu erau date disponibile despre acest lucru, a decis că lumea avea nevoie de o carte a recordurilor. Cartea Recordurilor Mondiale Guiness a fost mai întâi publicată în 1955. Ani mai târziu, în 2004, a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Mondială a Recordurilor Guiness. În acel an, Cartea Recordurilor Mondiale Guiness a devenit cea mai bine vândută carte din toate timpurile!


Numeroși oameni visează să fie renumiți printr-un record. Dacă ar fi să deții unul, care ar fi acesta? Dacă ești serios în această privință, nu ezita săț i-o propui pentru înregistrare pe site-ul Recordurilor Mondiale Guiness!


17 noiembrie: Ziua internațională a Studenților

18 noiembrie 2020: Ziua Mondială a Recordurilor Guiness 18 noiembrie 2020: Ziua Mondială a Recordurilor Guiness Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 17, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.