7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru Ceruri Albastre

 Ziua Internațională a Aerului Curat pentru Ceruri Albastre este marcată în fiecare an pe 7 septembrie pentru a se recunoaște importanța aerului curat pentru sănătatea și viața noastră zilnică. Poluarea atmosferei este cea mai serioasă problema de mediu ce amenință starea de sănătate a oamenilor și una din cele mai prevenibile cauze ale morților și îmbolnăvirilor umane din toată lumea. 


În decursul sesiunii 74, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție făcând apel la comemorarea Zilei Internaționale a Aerului Curat pentru Ceruri Albastre și a invitat Programul de Mediu Înconjurător al Națiunilor Unite să ajute la organizarea acestui eveniment pe 7 septembrie, în colaborare cu alte organizații relevante.                                             


7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru Ceruri Albastre

Ziua servește ca o platforma de creștere a solidarității globale a impulsului politic pentru acțiune contra poluării aerului și schimbării climatice. Această include cooperări internaționale crescute în colectarea de date despre calitatea aerului, cercetarea și dezvoltarea în asociere de noi tehnologii și împărtășirea celor mai bune practici din acest punct de vedere. Rezoluția ONU a fost adoptată fără un singur vot, indicând astfel că marea majoritate a regiunilor înțeleg importanța acestui concept.


6 septembrie 2023: Ziua Globală a Achiziției de Talente


Sărbătoarea din 7 septembrie caută să promoveze importanța aerului curat pentru sănătate, eficiență, economie și mediu. Aceasta va ajută în a se demonstra relația strânsă dintre calitatea aerului și alte provocări de mediu și dezvoltare, precum schimbarea climatică. 


7 septembrie: Ziua Conștientizării Duchenne

7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru Ceruri Albastre 7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru Ceruri Albastre Reviewed by Diana Popescu on septembrie 06, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.