6 septembrie 2023: Ziua Globală a Achiziției de Talente

 Ziua Globală a Achiziției de Talente, sărbătorită an de an în prima miercuri din septembrie, a fost inițiată în 2018 de K.R.T. Marketing, o agenție de căutare de talente ce -și oferă serviciile la companii din întreaga lume. 


Dacă în 2023, Ziua Globală a Achiziției de Talente este celebrată pe 6 septembrie, în anii următori are loc astfel: 2024 - 4 septembrie, 2025 - 3 septembrie, 2026 - 2 septembrie.            


6 septembrie 2023: Ziua Globală a Achiziției de Talente

Deși este o industrie ce s-a dezvoltat accelerat în ultimii ani, achiziția de talente nu este un fenomen nou. Această a existat, într-un fel sau altul, de mii de ani. De-a lungul istoriei umane, a fost dintotdeauna un proces de identificare și angajare de muncitori ori artiști pricepuți. Odinioară, forme forme timpurii de achiziționare de talente erau de obicei coordonate de guverne. Imperiile și regatele aveau nevoie de profesioniști competenți pentru a acționa ca și consilieri politici, comandanți militari și administratori guvernamentali. Un exemplu ar fi cel din China antică, din decursul epocii dinastiei Song (960-1279 d.Hr.). Acesta presupunea un proces riguruos de înrolare a celor mai capabili cetățeni în slujba guvernului chinezesc. 


5 septembrie: Ziua Pizza cu Brânză


Societățile greco-romane au recurs și ele la achiziționarea de talente. Atât grecii, cât și romanii au avut societăți foarte militarizate. Iuliu Cezar (100-44 î.Hr.) a fost unul din primii conducători ce a introdus un sistem referințe pentru noii angajați. Recrutatorii de succes erau răsplătiți cu o treime din plata acestor angajați. Acest lucru a stimulat procesul de achiziționare de talente, dar nu a fost destul pentru `Imperiul Roman. Armatei acestuia i se făcea reclamă ca un simbol al statutului, iar soldații săi erau tatuați. În acest mod, conducătorii armatei au satisfăcut cererea de talente a lui Cezar. 


În anii 1350 d.Hr., pentru a se reduce competiția de acumulare de talente, a fost introdusă prima lege a muncii de stabilizare a salariilor și restricționare a migrației forței de muncă. 


6 septembrie: Ziua de Luptă Împotriva Tergiversării


6 septembrie 2023: Ziua Globală a Achiziției de Talente 6 septembrie 2023: Ziua Globală a Achiziției de Talente Reviewed by Diana Popescu on septembrie 06, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.