5 septembrie: Ziua Pizza cu Brânză

 Ziua Pizza cu Brânză, celebrată anual pe 5 septembrie, este dedicată, desigur, acestui delicios fel de mâncare, ce se înalță în opinia specialiștilor deasupra altor tipuri clasice de pizza, precum cele cu ardei, ananas, pui la grătar, măsline, ciuperci sau Margherita.


Nimeni nu știe cu exactitate originea pizza, dar mulți oameni cred că ar data din Grecia antică, când se obișnuia să se acopere pâine cu uleiuri, ierburi și brânză. Aduce a pizza, nu-i așa? Oricum, felul de pizza ca o pâine plată binecunoscut astăzi a fost creat mai întâi la Napoli, Italia, folosindu-se mozzarela din lapte de bivoliță de cea mai înaltă calitate.      

                      

5 septembrie: Ziua Pizza cu Brânză

În 1899, când regele Umberto I și regina Margherita au vizitat orașul Napoli, regina a cerut o pizza cu un topping de brânză, tomate roșii și busuioc. Este una din cele mai populare bucate și în Italia de astăzi. 


4 septembrie 2023: Ziua Paradei Indiilor de Vest


În SUA, pizza și-a făcut intrarea în 1905 în Mica Italie din New York, iar după 1939, când familia D'Amore a introdus-o în Los Angeles, mâncarea a câștigat în popularitate în întreaga țară. 


De altfel, pizza congelată și-a făcut intrarea în supermarketuri tot în SUA. 


5 septembrie: Ziua Leziunilor Măduvei Spinării

5 septembrie: Ziua Pizza cu Brânză 5 septembrie: Ziua Pizza cu Brânză Reviewed by Diana Popescu on septembrie 04, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.