4 septembrie 2023: Ziua Paradei Indiilor de Vest

 Ziua Paradei Indiilor de Vest are loc anual cu ocazia Zilei Muncii din Brooklyn, SUA. Indiile de Vest includ o gamă extraordinar de largă de oameni și locuri. Simplu spus, este numele unei regiuni din Marea Caraibelor ce înglobează țări din Antilele Mari, Antilele Mici și Arhipelagul Lucayan.                                    


4 septembrie 2023: Ziua Paradei Indiilor de Vest

Dacă în 2023, Ziua Paradei Indiilor de Vest se desfășoară pe 4 septembrie, în anii următori este marcată astfel: 2024 - 2 septembrie, 2025 - 1 septembrie. 


3 septembrie: Ziua Fondării San Marino


Repere din istoria Zilei Paradei Indiilor de Vest


- Anii 1920: Originile Zilei Paradei Indiilor de Vest provin din petreceri private ale Carnavalui dinaintea postului de Paște la care participă imigranți caraibieni din Harlem și din preajma acestuia. 


- Anii 1930: Jessie Waddel din Trinidad inițiază în Harlem un carnaval cu costume în locuri renumite ca Savoy și Audubon. 


- 1969: Asociația Zilei Carnavalului Indiilor de Vest obține prima permisiune de a organiza o paradă în Eastern Parkway.


- 2018: Peste trei milioane de participanți se adună la New York pentru parada anuală a Indiilor de Vest, care devine astfel una dintre cele mai mari sărbători din lume. 


4 septembrie: Ziua Mănâncă un Desert în Plus

4 septembrie 2023: Ziua Paradei Indiilor de Vest 4 septembrie 2023: Ziua Paradei Indiilor de Vest Reviewed by Diana Popescu on septembrie 03, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.