4 septembrie: Ziua Mănâncă un Desert în Plus

 Conform definiției sale, deșertul este "un fel de mâncare dulce servită la sfârșitul unei mese" dar, cu ocazia  acestei sărbători anuale din 4 septembrie, o astfel de descriere nu se mai aplică. Așa că nu te mai reține, desfată-te cu deserturi la orice oră a zilei, ba chiar te poți furișă până la frigider  și după ora de culcare, pentru a te răsfăța, în secret, cu o ultimă prăjitură!            


Pentru mulți oameni, desertul este o culme anticipată a unei mese, o gustărică care le lasă gură apă. Printre numeroasele tipuri de desert pot fi enumerate prăjiturile, torturile, plăcintele, ciocolata și înghețata, consumate tradițional la finele unei mese însă, desigur, disponibile în orice altă clipă a zilei, în funcție de preferințele noastre.    

                             

4 septembrie: Ziua Mănâncă un Desert în Plus

Termenul de "desert" provine din cuvântul francez "desservir", însemnând "a curăța, elibera masa". După ce farfuriile din care s-a mâncat felul principal sunt îndepărtate, urmează musai desertul!       


Mâncărurile dulci au fost prin preajma oamenilor dintotdeauna și, dacă nu este clar care a fost cel dintâi desert din istorie,  se știe că înghețata datează din anii 3.000 î.Hr. Evoluția desertului a fost propulsată de utilizarea fructelor și zahărului. Zahărul era folosit în India înainte de anii 500 î.Hr., de unde și-a făcut drum către China și Macedonia. În secolul al XII-lea, comerțul cu zahăr s-a extins în Europa și producția de deserturi a luat avânt după revoluția industrială, când substanțele de prezervare și procesare a hranei s-au multiplicat și s-au îmbunătățit. 


3 septembrie: Ziua Mondială a Bărbii


În prezent, dezvoltarea de noi rețete de deserturi a explodat și ne este la dispoziție o varietate imensă de ingrediente interesante și delicioase. Prezentarea vizuală a acestora a ajuns să fie tot mai atractivă și au intervenit numeroși factori ce au transformat pregătirea desertului într-o adevărată formă de artă culinară. 


Repere din istoria Zilei Mănâncă un Desert în Plus


- 1381: Este tipărită prima rețetă pentru plăcintă de mere.           


- Anii 1400: Este creată turtă dulce prin înmuierea firimiturilor de pâine în mirodenii și apoi în miere.     


- Anii 1700: Având deasupra ciocolată și umplute cu crema, produsele de patiserie cu cremă evoluează impresionant mai multe decenii. 


- 1740: Sunt consemnate primele rețete de brioșe.


- Anii 1800: Cremele din ouă și lapte cu lămâie și bezele devin populare și, în același timp, încep să se dezvolte rețetele pentru plăcinte. 


4 septembrie: Ziua Îmbinării de Mirodenii   

4 septembrie: Ziua Mănâncă un Desert în Plus 4 septembrie: Ziua Mănâncă un Desert în Plus Reviewed by Diana Popescu on septembrie 03, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.