23 noiembrie: Ziua Espresso

 Care este diferența dintre un espresso și o cafea relativ normală? Potrivit barmanilor profesioniști, aceasta constă din modul în care este fiartă cafeaua. Pentru un espresso, apa presurizată trece prin boabele de cafea fin măcinate producând un amestec concentrat al acesteia, împreună cu spuma sa caracteristică. 


Această spumă, cremă, conține zaharuri și uleiuri concentrate din boabe, adăugând o ușoară dulceață care ajută la echilibrarea gustului amărui. Așadar, pe 23 noiembrie, poți celebra Ziua Espresso degustând această băutură specială și sesizând tu însuți ce anume o diferențiază de o cafea obișnuită.


Învață despre cei trei M-uri ai espresso


Este de recomandat să folosești MOLTO gesturi expresive, italiene, când rostești aceste vorbe:   


23 noiembrie: Ziua Espresso

- la Masinazione: măcinarea corectă, foarte fină, a boabelor de cafea.


- La Macchina: "espresso", în limba italiană.


- la Miscela: amestecul rafinat de cafea, adesori necesitând anumite boabe de cafea braziliană de calitate înaltă, cu multe variații.


- la Mano: mâna pricepută a persoanei care prepară espresso.


Câteva repere importante din istoria espresso


- 1884: Un italian, pe nume Angelo Moriondo, a patentat un dispozitiv acționat de abur de preparare "instantanee" a cafelei, dispozitiv despre care se crede că a fost prima mașină italiană pentru bar care controla furnizarea separată de apă și cafea.


- 1905: După ce milanezul Luigi Bezzera a patentat un număr de îmbunătățiri pentru aparatul de espresso în 1901, primul său patent a fost cumpărat de Desiderio Pavoni, care a început să producă această mașină industrial în atelierul suă  din Milano.


22 noiembrie: Ziua Îmi Plac Pistruii Tăi


- Anii 1950: Italianul-american Lino Meiorin acreat cea dintâi caffe latte la Cafeneaua Mediterraneum din Berkeley, California, numind-o "Cappuccino lung".


- 1971: A fost fondat în Seatlle, SUA, cel mai mare lanț de cafenele din lume, Starbucks.


3 feluri neobișnuite de a folosi espresso


- Pudra de espresso (granule concentrate de cafea) poate fi adăugată pentru prepararea unor numeroase prăjituri, cărora le conferă o aromă delicioasă de "mocha".


- Indiferent dacă faci o simplă vinegretă sau un amestec complex de marinadă, oțetul balsamic de espresso aduce o aromă bogată, delicioasă preparatului tău.


- Încearcă o caffe afoggato (o ultima lecție de italiană!). Este vorba despre un desert creat simplu, cu o linguriță de înghețată de vanilie "înecată" ("caffogato") prin turnarea peste ea a unei mici cantități de espresso fierbinte. Molto delizioso!


23 noiembrie: Ziua Fibonacci

23 noiembrie: Ziua Espresso 23 noiembrie: Ziua Espresso Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 22, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.