25 noiembrie: Ziua Panglicii Albe

 Ziua Panglicii Albe este celebrată anual în luna noiembrie. Numeroase țări o marchează pe 25 noiembrie. În această zi, mii de oameni spun un NU răspicat violenței împotriva femeilor. Este din ce în ce mai important să participăm la mișcări precum acestea cu cât, în lume, se înregistrează o creștere semnificativă a violenței față de femei, hărțuirii și abuzului acestora.


Acest eveniment se desfășoară în peste 60 de țări, inclusiv în Australia, Pakistan, Italia, și Marea Britanie, și are scopul de a promova relații interumane sănătoase,  egalitatea între genuri.       

    

25 noiembrie: Ziua Panglicii Albe

Ziua Panglicii Albe are loc din 1981, în data de 25 noiembrie, pentru a onora surorile Mirabal, trei activiste politice din Republica Dominicană care au fost ucise cu brutalitate la ordinul conducătorului țării, Rafael Trujillo. 


Pe 20 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU a adoptat Declarația de Eliminare a Violenței Împotriva Femeilor prin rezoluția să 48/104, pavând drumul către eradicarea violențelor contra femeilor și fetelor de pe tot globul. 


Campania Panglicii Albe a fost lansată în 1991 de bărbați pro-feministi din Londra, drept răspuns la masacrul din Montreal, în care Mark Lepine, în vârstă de 25 de ani, a omorât 14 femei din pricina urii sale iraționale față de acestea, în general. 


24 noiembrie: Ziua Celebrează-ți Talentul Unic


Se estimează că 87.000 de femei au fost ucise intenționat pe plan global în 2017, mai mult de jumătate dintre ele fiind omorâte de parteneri intimi sau membri ai familiei!


Femeile adulte reprezintă aproape jumătate din victimele traficului mondial de ființe umane. Femeile și fetele împreună constitue 72% dintre aceste victime, fetele fiind mai mult de 3 din 4 copii traficați!


25 noiembrie: Ziua Internațională pentru Eliminarea Violențelor împotriva Femeilor 

25 noiembrie: Ziua Panglicii Albe 25 noiembrie: Ziua Panglicii Albe Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 24, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.