4 noiembrie: Ziua Folosește-ți Bunul Simț

 An de an, ziua de 4 noiembrie este dedicată simțului comun, bunului simț, un termen fost folosit mai întâi de Aristotel în descrierea analizei primare a celor cinci simțuri. În interpretarea mai târzie, romană, bunul simț constă din ideile și percepțiile omului comun, obișnuit.


De-a lungul unei dezvoltări îndelungate și întortocheate, prin mai multe interpretări, bunul simț a ajuns să fie diferit definit, ca o cunoaștere a lucrurilor simple, sensibile. De exemplu acesta presupune din a nu ne pune telefonul mobil la încărcat în cuptorul cu microunde!     

 

4 noiembrie: Ziua Folosește-ți Bunul Simț

În fiecare zi vedem abateri flagrante de la bunul simț, fapte stupide, aparent imposibile și chiar oripilante care se petrec atunci când cineva își blochează gândirea într-un fel sau altul. 


Câteodată este vorba despre un oarecare orgoliu, despre oameni care cred că simțământul exagerat al importanței lor în lume poate înfrânge chiar și legile fizicii! Alteori, reprezintă doar eșecul unora de a-și rezerva câteva clipe pentru a gândi la rece, viabil despre ce au de întreprins, ceea ce-i conduce spre prostii monumentale!


3 noiembrie: Ziua Femeii Casnice


Ziua Folosește-ți Bunul Simț a fost întemeiată de Bud Bilanich, un mentor cu reputația de a se focaliza pe a fi "tipul cu bun simț". Apărut în unele din cele mai proeminente posturi TV și magazine din SUA,  a scris 19 cărți despre cum se reușește în viață și despre cum aplicarea bunului simț este vitală în drumul către succes. 


Pe data de 4 noiembrie suntem, așadar, îndrumați să ne luăm mai multe răgazuri înainte de acționa, luând  în considerare opțiunile nostre, astfel încât să nu ne concentrăm asupra unor demersuri impulsive,  păguboase. 


4 noiembrie: Ziua de Conștientizare a Stresului

4 noiembrie: Ziua Folosește-ți Bunul Simț 4 noiembrie: Ziua Folosește-ți Bunul Simț Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 03, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.