8 noiembrie: Ziua Internațională a Radiologiei

 Ziua Internațională a Radiologiei este un eveniment anual de promovare a rolului imagisticii în îngrijirea modernă a sănătății, ce are loc pe 8 noiembrie pentru a marca data descoperirii radiațiilor X 7.


Această zi a fost introdusă în calendarul lumii în 2012 ca o inițiativa a Societății Europene de Radiologie, Societății Radiologice a Americii de Nord și Colegiului American de Radiologie. Este recunoscută și celebrată de aproape 200 de societăți naționale de pe tot globul.   

                

8 noiembrie: Ziua Internațională a Radiologiei

Ziua Internațională a Radiologiei este succesoarea Zilei Europene a Radiologiei, care a fost lansată în 2011. Acest al doilea eveniment a fost sărbătorit pe 10 februarie 2011, pentru a comemora aniversarea morții lui Röntgen.


Pe 8 mai 1195, Wilhelm Conrad Röntgen a descoperit din întâmplare razele X în timp ce investiga, de fapt, razele catodice, așezând astfel fundația pentru disciplina medicală a radiologiei. Această descoperire s-a dezvoltat incluzând variate metode de imagistică și consacrându-se ca un element crucial al medicinii moderne.


Imagistica medicală salvează vieți, resurse și timp. Experimentele sale costă mai puțin decât chirurgia invazivă, pe care a înlocuit-o, și pot fi folosite pentru a diagnostica timpuriu bolile, astfel încât să fie tratate mai eficient și mai economic.


7 noiembrie: Ziua Internațională a Fizicii Medicale


Impactul benefic al examinărilor imagisticii medicale în extinderea așteptării de viață a pacienților este mai mare decât impactul negativ al obezității și diabetului.


Imagistica oncologică are un rol major în toate stadiile de tratare a cancerelor, de la detectarea și prevenirea lor timpurie, până la monitorizarea tratamentului acestora. 


8 noiembrie: Ziua Cappuccino

8 noiembrie: Ziua Internațională a Radiologiei 8 noiembrie: Ziua Internațională a Radiologiei Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 07, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.