21 decembrie: Ziua Privește Latura Bună a Lucrurilor | Solstițiul de Iarnă

 Chiar dacă nu putem întotdeauna să fim optimiști, Ziua Privește Latura Bună a Lucrurilor din 21 decembrie ne îmboldește anual să dăm tot ce avam mai bun din noi. Este normal să ne simțim un pic abătuți în această zi, deoarece este apropiată sau coincide cu cea a solstițiului de iarnă din emisfera nordică, ceea ce înseamnă că vremea tinde să fie mai rece și mai întunecată decât de obicei!


În pofida acestui fapt, ar trebui să ne reamintim că s-a constatat științific că optimismul este benefic oricând, atât pentru trupurile, cât și pentru mințile noastre. Așadar, cel puțin pe 21 decembrie, ar fi indicat să vedem numai partea plină a paharului!    

                    

21 decembrie: Ziua Privește Latura Bună a Lucrurilor | Solstițiul de Iarnă

Cu toate că este cea mai scurtă zi din acest an, oamenii din toată lumea celebrează solstițiul de iarnă. Cu această ocazie, putem fi infuzati de un simțământ mistic prin anticiparea revenirii plenare a soarelui!


Decembrie este, în general, o lună festivă pe tot cuprinsul globului, marcată, desigur, de Hanuka (sărbătoare evreiască), Kwanzaa (sărbătoare africană) și, desigur, Crăciunul și Anul Nou din creștinism. Până la urmă, solstițiul de iarnă este cel dintâi eveniment major care ne vestește o reînnoire! Oamenii l-au venerat încă din perioada neolitică, cea din urmă a epocii de piatră, prin anii 10.2000 î.Hr.


Romanii antici avea și ei multe sărbători în preajma solstițiului de iarnă, cum ar fi Saturnalia, o celebrare în onoarea lui Saturn, zeul agriculturii, cu o întreagă săptămână înainte de acest solstițiu. Străvechii scandinavi sărbătoreau Yule începând cu solstițiul de iarnă și până în ianuarie, fericiți de revenirea soarelui. Imperiul incaș aducea omagii zeului soarelui, Inti, cu prilejul celebrării solstițiului de iarnă, numită "Inti Raymi".


20 decembrie: Ziua Jocurilor


În China, Dongzhi este un eveniment ce adună cu această ocazie, tradițional, laolaltă familiile în jurul unei mese îmbelșugate cu delicioase piftele din orez, denumite "tang yuan". Acesta marchează finalul recoltării și își are originea în conceptul de Ying și Yang, întrucât, după solstițiu, întunecimea iernii începe să fie echilibrată de lumina solară.


21 decembrie: Ziua Înșelăciunii

21 decembrie: Ziua Privește Latura Bună a Lucrurilor | Solstițiul de Iarnă 21 decembrie: Ziua Privește Latura Bună a Lucrurilor | Solstițiul de Iarnă Reviewed by Diana Popescu on decembrie 20, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.