31 decembrie: Ziua Mondială a Meditației asupra Păcii

 În fiecare an, este marcată pe 31 decembrie Ziua Mondială a Meditației asupra Păcii , chiar atunci când intreagă lume sărbătorește începutul unui nou an. Această zi este străbătută de făgăduința intrării intr-o nouă epocă, de relații pașnice pe tot globul, prin îndrumarea oamenilor spre o mai mare conștientizare a unor concepte precum autocontrolul și dezvoltarea personală. 


Este bine știut că atunci când oamenii sunt în pace, împăcați cu ei însuși, sunt mai înclinați să caute și să clădească relații pașnice în comunitatea și țara lor. Chiar și în acele zone ale planetei afectate de război, meditația ii poate ajută pe cei afectați de violență să-și depășească complexele și să evite să fie influențați negativ de de evenimente de rău augur petrecute în preajma lor.     


31 decembrie: Ziua Mondială a Meditației asupra Păcii

Obiectivul Zilei Mondiale a Meditației asupra Păcii este să unească oamenii de diferite rase și culturi către o platformă globală. De asemeni, acesta zi promovează diversitatea și pacea prin meditația prin colaborarea persoanelor de diferite religii. Acest lucru poate conduce, în cele din urmă, la stabilirea păcii mondiale, prevenirea războaielor și violențelor.


De-a lungul anilor, cercetătorii și oamenii de știință socială au efectuat variate studii și experimente pentru a determina cauzele războiului și a dezvolta măsuri preventive ale acestuia. În anii 1980, în Ierusalim, s-a desfășurat un experiment de verificare dacă practicarea meditației poate promova pacea. La acesta au luat parte mai mult de o mie de persoane cărora li s-a cerut să practice meditația în grupuri. Experimentul a fost unul de succes!


30 decembrie: Ziua de Plănuire a Rezoluțiilor pentru Noul An


În decursul experimentului, pacea și toleranța s-au evidențiat prin reducerea numărului de infracțiuni și violențe de pe străzi. Totodată, cercetătorii au constatat că oamenii din grupurile care au practicat meditația au rămas mai calmi și mai relaxați. Ei au părut să fie mai puțin afectați de efectele războiului din țara lor. 


Ziua Mondială a Meditației asupra Păcii este celebrată de diferite națiuni, cu denumiri diferite. Unii o numesc Ziua Mondială a Vindecării, iar alții Ora Universală a Păcii. 


31 decembrie: Ziua Fără Întreruperi

31 decembrie: Ziua Mondială a Meditației asupra Păcii 31 decembrie: Ziua Mondială a Meditației asupra Păcii Reviewed by Diana Popescu on decembrie 30, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.