7 decembrie: Ziua Vatei de Zahăr

 Anual, pe 7 decembrie, spre bucuria copiilor noștri și a copilului din interiorul noastru, dar spre groaza stomatologului nostru, are loc sărbătoarea Ziua Vatei de Zahăr. Știați, totuși, că un dentist a inventat acest deliciu și un altul l-a botezat în limba engleză drept "cotton candy", adică "dulce de bumbac"? În prezent este aproape obligatoriu la bâlciuri, târguri și în decursul unei sărbători tradiționale cu cel puțin un carusel!


Scurtă istorie a vatei de zahăr


- 1897: Dentistul William Morison și cofetarul John C. Wharton au inventat mașina de țesere a vatei de zahăr.


- 1904: Mașina de vată de zahăr este popularizată, în cele din urmă, la Târgul Mondial din  St. Loius, SUA,  drept "fairy floss" ("mătasea zânelor").       

                         

7 decembrie: Ziua Vatei de Zahăr

- 1921: Dentistul Joseph Lascaux  a construit o mașină de zahăr și a vândut produsele acesteia părinților săi din Louisiana. În plus și-a numit produsul "dulce de bumbac". 


- 1966: Cel mai mare fabricant de vată de zahăr din lume, compania Tootsie Roll Industries, a început să producă vată de zahăr la pungă, una numită "Fluffy Stuff " (Marfă Pufoasă).


Lucruri interesante despre vata de zahăr


 - Desigur, principalul ingredient al acestei vate este zahărul, ceea ce-i conferă o culoare albă. Adăugarea unei vopsele alimentare îi poate trasforma culoarea.


- Un fie de vată  de zahăr este cu mult mai subțire decât unul de păr uman.


6 decembrie: Ziua Pune-ți Proprii Pantofi


- Deși foarte subțire, firul de vată de zahăr poate fi foarte lung. Cel mai lung a fost creat în iulie 2009 și se întindea pe 1.400 de metri!


- Vata de zahăr are diverse nume în lume. I se spune "candy floss" (ață de dulciuri) în Australia și Finlanda, "suikerspin" (păienjenișul de zahăr) în Olanda, și "barbe a papa" (barba tatei) în Franța.


7 decembrie: Ziua Internațională a Aviației Civile

7 decembrie: Ziua Vatei de Zahăr 7 decembrie: Ziua Vatei de Zahăr Reviewed by Diana Popescu on decembrie 06, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.