A, B, C,D... : Poveste cu tâlc de Paulo Coelho

 O poveste cu tâlc al lui Paulho Coelho despre noi căi de a ne ruga lui Dumnezeu și despre capacitatea Sa de a-și releva semnificația vieții noastre.


"Ah, credința este încă vie în inima omenească", și-a zis în sinea să preotul când și-a văzut biserica plină cu lucrători din unul dintre cele mai sărace districte din Rio de Janiero, cu toți adunați în acea dimineață cu un singur țel: să ia parte la slujba Paștelui.      

 

A, B, C,D... : Poveste cu tâlc de Paulo Coehlo

Însă glasul a continuat, "A, B, C, D..." "Oprește-te de îndată", a spus preotul. Copilul a apărut ca și cum ar fi ieșit dintr-o transă. A privit temător la cei din preajma sa și s-a îmbujorat din cauza stânjenelii.


"Ce faci? Nu vezi că-i deranjezi pe credincioșii noștri?" Copilul și-a plecat capul și pe obrajii săi s-au rostogolit lacrimi. "Unde este mama ta?" l-a întrebat preotul?. Ea nu te-a învățat cum să respecți liturghia?"


Plânsul deşertului - O poveste de Paulo Coelho


Cu capul încă în jos, copilul i-a răspuns, "Îmi pare rău, părinte, dar nu am fost învățat niciodată cum să mă rog. Am crescut pe străzi, fără tată, nici mamă. Astăzi este Duminica Paștelui și am simțit nevoia să mă adresez lui Dumnezeu. Deoarece nu știu ce limbă vorbește, am tot repetat literele alfabetului pe care le știu. M-am gândit că, acolo sus, El poate alătura literele pentru a crea litere și fraze care să-l mulțumească."


Copilul s-a ridicat. "Am să plec", a zis el, "nu vreau să-i deranjez pe oamenii care știu să vorbească așa cum trebuie cu Dumnezeu." "Vino cu mine", i-a spus preotul. A luat copilul de mână și l-a condus înspre altar. Apoi, s-a adresat congregației:


"Azi, înainte de liturghie, vom rosti o rugăciune specială. Îi vom permite lui Dumnezeu să scrie ceea ce dorește să audă. Fiecare literă alfabetului va corespunde câte unui timp din trecut când am reușit să facem fapte bune, să ne luptăm cu vitejie pentru ca un vis să ne devină realitate sau, pur și simplu, să spunem o rugăciune nelumească. Să sperăm că aceste litere îi vor înlesni să creeze cuvinte și fraze care să-L mulțumească."


Cu ochii strâns închiși, preotul a început să dea glas alfabetului. Și, curând, toți cei din biserică au rostit, "A, B, C, D..."


Paulo Coelho: Povestea creionului

A, B, C,D... : Poveste cu tâlc de Paulo Coelho A, B, C,D... : Poveste cu tâlc de Paulo Coelho Reviewed by Diana Popescu on decembrie 04, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.