Îngerul Morții: Poveste cu tâlc de Rumi

 Îngerul Morții este o poveste cu tâlc a vestitului Jalaluddin Rumi, poet, jurist, învățat islamic, teolog și mistic Sufi, extrasă din "Cartea lui Rumi: 105 de povești și fabule care iluminează, delectează și informează". 


Când privești la orice din viață cu ochii dorinței și lăcomiei, de cine speri să scapi? De tine însuți? De Dumnezeu? Este posibil așa ceva?  

                                  

Îngerul Morții: Poveste cu tâlc de Rumi

Solomon, profetul înțelept, se întâlnea zilnic cu credincioșii pentru a le asculta păsurile și a le oferi sfat și îndrumare. Într-o zi, un om extrem de tulburat a căzut în genunchi în fața lui Solomon, care l-a întrebat ce problemă îl frământa. Omul i-a spus, "Cu puțin timp mai înainte, pe când traversam strada, l-am văzut pe Îngerul Morții. S-a uitat la mine cu atâta dispreț încât sunt sigur că a venit după mine. Te rog, salvează-mă!"


"Îngerul Morții primește porunci numai de la Dumnezeu, pe care le îndeplinește cu sârguință. Ce vrei să fac pentru tine?" a întrebat Solomon. Omul i-a răspuns, "Viața mea este în mâinile tale. Spune-i vântului să mă poarte în India, unde voi fi la adăpost de Înger." La solicitarea lui Solomon, vântul de est l-a purtat pe omul terorizat de frică până în India.


Elefantul din întuneric | O poveste de Rumi


A doua zi, Solomon l-a zărit pe Îngerul Morții printre oamenii adunați în curtea sa. L-a chemat pe Înger și l-a întrebat, "De ai înfricoșat ieri unul din credincioșii mei cu privirea ta? Ce greșeală a făcut el?"


Îngerul Morții a fost surprins. I-a zis lui Solomon, "Nu m-am uitat cu mânie înspre acesta. De fapt, am fost uluit să-l văd aici. Dumnezeu mi-a poruncit să-i iau viața astăzi în India. M-am minunat cum ar putea ajunge în India într-o singură zi. L-am privit uluit, și nu cu furie!"


Cine este Rumi + povestea despre Libertate a lui Rumi

Îngerul Morții: Poveste cu tâlc de Rumi Îngerul Morții: Poveste cu tâlc de Rumi Reviewed by Diana Popescu on decembrie 18, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.