19 decembrie: Ziua Emo

 An de an, pe 19 decembrie, cu ocazia Zilei Emo, este recunoscută bogata complexitate a mișcării Emo și este apreciat rolul său major în muzică. 


Ești familiarizat cu blugii skinny (mulați pe picioare, făcuți, de obicei, dintr-un material elastic), tricourile strâmte și curele cu ținte? Sau cu părul intens de negru și lung peste frunte? Pentru mulți oameni, cuvântul "emo" descrie un adolescent trist care apelează la un astfel de stil. Subcultura Emo nu se reduce însă numai la atât, și are o istorie avându-și originile în anii 1980, ce continuă să aibă ecouri și în zilele noastre.


Repere ale Zilei Emo


- 1985: Rites of Spring (Riturile Primăverii), un grup punk hardcore își lansează singurul album, considerat de artiștii Emo de mai târziu ca având o importantă influență pentru ei.


-1996: Albumul "Pinkerton" al lui Wheezer primește recenzii în general negative, însă este apreciat pe larg tinerii atrași de muzica alternativă. Albumul contribue la constituirea look-ului și esteticii Emo.

  

19 decembrie: Ziua Emo

- 2002: Vânzările uriașe ale albumelor lui Jimmy Eat World și Wheezer determină magazinul Spin să declare 2002 ca "anul emo".


- 2004: Imagini atractive ale modei și stilului de viață Emo încep să circule și să devină virale pe site-ul rețelei sociale Orkut. 


Lucruri interesante despre mișcarea Emo


- Piercing-ul generației Milennial a fost adoptat mai întâi de comunitatea Emo.


- Înainte de a fi prezenți pe Facebook, adepții Emo "își făceau de cap" pe MySpace cu poze cu sclipiciuri, animațiile și cântecele lor favorite.


- Reprezentanții Emo au fost pionieri ai auto-fotografierii, chiar înainte ca telefoanele să aibă o cameră "selfie".


- Stilul de pantaloni '00, extrem de strânși pe picioare atât pentru bărbați, cât și pentru femei, a debutat în cadrul comunității Emo.


18 decembrie: Ziua Limbii Arabe


Unii celebrează Ziua Emo îmbrăcându-se întru totul în negru și machiindu-se astfel încât să aibă o față albă similară cu cea a puștilor Emo. Se spune că cei care sărbătoresc această zi se străduie să nu arate cu nici un chip vreun semn al emoțiilor lor!


19 decembrie: Ziua Caută o Plantă Mereu Verde

19 decembrie: Ziua Emo 19 decembrie: Ziua Emo Reviewed by Diana Popescu on decembrie 18, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.