19 decembrie: Ziua Caută o Plantă Mereu Verde

 Anual, pe 19 decembrie este consacrată drept ziua plantelor mereu verzi sau sempervirescente. Mai simplu spus, această zi ne reamintește că un singur lucru rămâne același, neschimbat, în preajma sărbătorilor de iarnă, în pofida capricioasei mode, așa că pe data de 19 decembrie oamenii de pretutindeni sunt pe ultima sută de metri în căutarea, "vânarea" unui cât mai frumoase plante sempervirescente, adică a unui brad de Crăciun.   

                              

19 decembrie: Ziua Caută o Plantă Mereu Verde

Ziua plantelor mereu verzi a fost întemeiată de Organizația Națională a Dendrologilor din SUA în scopul de a onora acest copac minunat răpit din sânul naturii pentru a fi împodobit cu luminițe și ornamente sclipitoare. Cum bine se știe, bradul își menține frunzișul chiar și în toiul iernii, furnizând acel contrast magnific între verde și alb, specific peisajelor hibernale. 


Superstiții despre bradul de Crăciun


Plantele sempervirescente au jucat un rol important de-a lungul vremii, fiind adeseori folosite în ceremonii religioase datorită aparentei lor naturi eterne. 


Poți celebra Ziua plantelor mereu verzi achiziționând (dacă nu ai făcut-o deja) un brad pentru Crăciun sau căutând pe internet ori în cărți tipurile de plante sempervirescente de pe plaiurile noastre care, reține, sunt numai câteva din miile de varietăți făcând parte din împărăția vegetală a pământului!


18 decembrie: Ziua Internațională a Migranților

19 decembrie: Ziua Caută o Plantă Mereu Verde 19 decembrie: Ziua Caută o Plantă Mereu Verde Reviewed by Diana Popescu on decembrie 18, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.