18 decembrie: Ziua Internațională a Migranților

 În fiecare an, pe 18 decembrie, cu prilejul Zilei Internaționale a Migranților, ONU, prin intermediul Organizației Internaționale a Migranților (IOM), pune în lumină contribuțiile celor circa 272 de miloane de migranți din lume, inclusiv a mai mult de 41 de milioane de persoane mutate pe plan intern, și a provocărilor cu care se confruntă acestea.


Aceste eveniment global, sprijinit prin acțiuni ale IOM în aproape 500 de sedii și subsedii naționale, și de parteneri guvernamentali, internaționali și ai societății civile, examinează o gamă larga de teme ale migrației, precum Coeziunea Socială, Demnitatea, Exploatarea, Solidaritatea, pentru a milita pentru o migrație umană și ordonată de care să beneficieze atât migranții cât și societățile care ar trebui să îi integreze.      

                                                

18 decembrie: Ziua Internațională a Migranților

Secretarul General al ONU, Antonio Guettres, spunea, "Toți migranții sunt îndreptățiți să aibă o protecție egală a drepturilor umane. În aceasta zi internațională, îndemn liderii și oamenii de pretutindeni să aducă Pactul Global despre Migranți la Viață, astfel încât aceasta să lucreze pentru toți." 


Nu avem cum să-i uităm din aceasta perspectivă pe milioanele de romani care se străduiesc, zi de zi, să obțină venituri mult mai mari decât în țară, printr-o munca substanțială și prin sacrificii imense, inclusiv emoționale, rezultate din despărțirea lor de oamenii pe care-i iubesc și care îi îndrăgesc!


De-a lungul istoriei umane, migrația a fost o expresie curajoasă a unor oameni de a depăși adversitățile și a duce o viață mai bună. Astăzi, globalizarea, împreună cu avansurile în comunicare și transport, au crescut impresionant numărul de ființe umane care au dorința și capacitatea să lucreze în alte regiuni ale lumii. Iar acest lucru nu poate fi ignorat de nici un stat sau guvern!


17 decembrie: Ziua Redăruirii

18 decembrie: Ziua Internațională a Migranților 18 decembrie: Ziua Internațională a Migranților Reviewed by Diana Popescu on decembrie 17, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.