20 ianuarie: Ziua de Conștientizare a Pinguinilor

 Ziua de Conștientizare a Pinguinilor sprijină, anual, pe 20 ianuarie, oamenii să-și formeze o imagine mai realistă a acestor păsări acvatice, cu totul diferită de cea greșită, conformistă, desprinsă, de obicei, din filme, mai cu seamă de desene animate. 


Pinguinii sunt animale interesante și nostime, unice din multe puncte de vedere. Există, în prezent, peste 18 de specii cunoscute de pinguini, iar unele dintre acestea fac umbră pământului de peste 65 de milioane de ani.            

                          

20 ianuarie: Ziua de Conștientizare a Pinguinilor

Din nefericire, numărul de pinguini de pe planetă este în scădere. Ziua de Conștientizare a Pinguinilor celebrează și comemorează pinguinii și atrage atenția asupra necesității de a-i ajuta să supraviețuiască și să prospere în sălbăticie, în mediul lor natural. Unul din factorii care-i pun în pericol este pescuitul excesiv în zonele în care aceștia se hrănesc.


Pinguinii reprezintă un fel de barometru al efectelor activității umane, a schimbărilor climatice de la poli conform oamenilor de știință din toată lumea.


Pinguinii își petrec cea mai mare parte din viață pe gheață sau în apă. Coloniile lor variază considerabil, fiind compuse de le câteva duzini până la milioane de indivizi. Se remarcă drept cele mai mari animale care se aventurează în inima Antarcticii pentru a se înmulți. 


Se hrănesc îndeosebi cu animale nevertebrate marine, numite krill, și pește. Sunt, oricum, nițel mofturoși! Au, de fapt, nevoie, de anumite tipuri de calorii pentru a-și menține penele și cojile ouălor sănătoase.


19 ianuarie: Ziua Bunei Memorii | Frumoasei Amintiri


Își crează așa-numite "autostrăzi ale pinguinilor" prin gheață, pentru a le fi mai ușor să ajungă la hrană. 


Printre organizațiile care fac eforturi pentru conservarea habitatului natural al acestora se remarcă Societatea Globală pentru Pinguini, una care militează și pentru protejarea lor în oceanele sudice, în emisfera sudică, principalul lor unde trăiesc aceștia. 


20 ianuarie: Ziua Internațională a Acceptării

20 ianuarie: Ziua de Conștientizare a Pinguinilor 20 ianuarie: Ziua de Conștientizare a Pinguinilor Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 19, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.