22 ianuarie: Ziua Bulinelor

 An de an , pe 22 ianuarie, este celebrat stilul popular al îmbrăcăminții, evidențiat în America de starul Disney Minnie Mouse, și devenit la modă și România pe când nu se știa despre această vedetă a filmului animat!


Unii oameni, mai batrani, și-o mai amintesc pe Minnie Mouse ca singură și îndelungată prietenă a lui Mickie Mouse, cunoscută și pentru dulceață sa și rochiile sale cu buline. Începând cu prima să apariție într-o rochiță albă cu buline negre, Minnie Mouse a fost un simbol al modei, fiind prezentă chiar și galele Săptămânii de Fashion New York și Premiile Modei Americane. Ea a inspirat mulți designeri, incluzându-i pe Kate Spade și Christian Siriano.    

                         

22 ianuarie: Ziua Bulinelor

Bulinele, constând dintr-un număr de cerculețe colorate amplasate pe un material textil, au atras pentru prima dată atenția lumii în 1926, când Miss America s-a expus într-un costum de baie care le cuprindea. Doi ani mai târziu, pe 15 mai 1928, Disney a introdus-o pe drăguța Minnie Mouse purtând același model textil în filmulețul său"Plane Crazy". 


Vestimentația lui Minnie Mouse a fost inspirată și de așa-numitele "flapper girls" (fetele Flapper, sau "codanele", tinere occidentale care își tundeau părul bob, erau pasionate de jazz și respingeau normele, prejudecățile sociale din acea vreme). 


Bulinele au reprezentat-o atât de mult pe Minnie Mouse încât până și lenjeria sa intimă era împodobită cu ele. În anii 1990, compania Disney a lansat pe piață o campanie de vânzări cu mărfuri textile cu buline  "Minnie 'n Me" (Minnie și Eu), care a inclus diverse personaje feminine și prieteni de-ai lui Minnie, purtând câteodată buline, precum Daisy Duck (rățușca Daisy), Clarabelle Cow (vaca Clarabelle), TJ Turtle (broasca țestoasă TJ), Heather Hippo (hipopotamul Heather), și Lily Lamb (mielul Lily). 


Repere din istoria Zilei Bulinelor


- 1961: Minnie Mouse este văzută într-o nouă îmbrăcăminte cu buline într-o peliculă Disney.


- 1968: Minnie Mouse apare în primul său rol de star într-un muzical de la televiziunea NSC, numit "Totally Minnie" (Întru totul Minnie).


- 2013: Minnie Mouse este readusă la look-ul ei clasic din anii 1930, cu un melon, pălărie din fetru cu calotă rotundă şi bombată, cu boruri înguste, îndoite în sus.


21 ianuarie: Ziua de Apreciere a Veveriței


- 2018: Minnie Mouse primește, cu ocazia celei de-a nouăzecilea sale aniversări, o binemeritată stea pe Walk of Fame (Aleea Celebrităților) din Hollywod. 


În Evul Mediu, modelul cu buline al materialelor textile le reamintea oamenilor de ciumă și, de aceea, era considerat neplăcut, reprezentând impuritatea!


22 ianuarie: Ziua "Răspunde Întrebărilor Pisicii Tale"

22 ianuarie: Ziua Bulinelor 22 ianuarie: Ziua Bulinelor Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 21, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.