4 ianuarie: Ziua Mondială a Hipnotismului

 Anual, pe 4 ianuarie este celebrată Ziua Mondială a Hipnotismului, o zi menită, printre altele, să risipească obișnuitele concepții greșite și  temeri legate de hipnoză.


În știința occidentală, hipnoza a apărut în anii 1770. Franz Mesmer, născut în 1734, a fost un medic german care a utilizat hipnoza ca o formă de terapie în tratamentul pacienților săi din Viena și Paris. Metoda lui Mesmer a interesat alți practicieni medicali, care au intitulat-o "mesmerism", după numele său. Din nefericire, hipnoza a fost etichetată eronat ca o practică ocultă și a fost suprimată. Mai târziu, chirurgul scoțian James Braid a reintrodus-o, utilizând pentru ea termenii de "hipnoză" și "hipnotism". 

 

4 ianuarie: Ziua Mondială a Hipnotismului

În 2004, hipnotistul autorizat Tom Nicoli și Comitetul Mondial al Zilei Hipnotismului au început să marcheze această zi pentru a-i motiva pe experții în hipnotism să educe oamenii și să promoveze beneficiile reale despre hipnoză. Acest lucru a facilitat organizarea de evenimente ce au dărâmat mituri, furnizând dovezi, consultații gratuite și conștientizarea rolului pe care hipnoză o poate avea în sănătatea noastră.


Sub hipnoză, o persoană poate vedea, mirosi, simți, percepe în armonie circumstanțe din trecut, sub călăuzirea hipnotistului, chiar dacă îndrumările sale sunt în contradicție totală cu stimulii reali existenței în mediul său înconjurător. Rezultatele aparente ale hipnozei constau din schimbări senzoriale; memoria subiectului și autoconștientizarea sa sunt transformate de călăuzirea hipnotizatorului, iar acestea pot fi simțite chiar și după ce pacientul de trezește din hipnoză. 


Repere din istoria Zilei Mondiale a Hipnotismului


- 1734: Se naște Franz Mesmer, părintele hipnozei.


- 1770: Știința occidentală devine interesată de pentru prima dată de hipnoză.


- 2004: Comitetul Zilei Mondiale a Hipnotismului începe marcarea acestei zile.


Precizări despre Hipnoză


- Hipnoza poate și simțită ca o visare cu ochii deschiși sau ca o relaxare de câteva clipe după o zi încărcată de treburi la serviciu.


- Oricine poate fi hipnotizat într-o oarecare măsură, dar unii oameni pot fi mai ușor hipnotizați decât alții.


- Contrar unei prejudecăți, nu există nici o indicație că cineva ar putea fi blocat în transă hipnotică, rămânând în ea pentru totdeauna. 


Lucruri interesante despre hipnoză


- Hipnoza somnului s-a dovedit că îi ajută pe oameni să scape de insomnie, îmbunătățindu-le astfel somnul.


- Există concepția greșită că o persoană intră într-un fel de somn în decursul hipnozei, dar adevărul este că pacienții rămân destul de treji pe parcursul acesteia.


3 ianuarie: Ziua Internațională a Bunăstării Minte-Corp


- În medie, o persoană experimentează, fără să-și dea sema, hipnoza de cel puțin două ori pe zi, exemple despre asta incluzând ajungerea la o destinație fără a-ți mai aminti că ți-ai condus mașină într-acolo, desprinderea de realitate când citești paginile unei cărți ori devenind subconștient când ești acaparat de un show de televiziune de mai multe ore. 


- S-a constat științific că hipnoterapia sprijină eliberarea de stres, frică și anxietate.


- Hipnoza poate fi folosită ca o metodă de anesteziere, întrucât elimină experiență senzitivă a durerii, în vreme ce îi permite unei persoane să continue să aibă alte experiențe senzoriale. 


4 ianuarie: Ziua Mondială Braille

4 ianuarie: Ziua Mondială a Hipnotismului 4 ianuarie: Ziua Mondială a Hipnotismului Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 03, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.