3 ianuarie: Ziua Internațională a Bunăstării Minte-Corp

 Data de 3 ianuarie este dedicată anual Zilei Internaționale a Bunăstării Minte-Corp, fiind o oportunitate de a celebra modul în care o minte sănătoasă și emoții sănătoase înseamnă un trup sănătos! "MENS SANA ÎN CORPORE SANO" a lui Iuvenal. Conexiunea dintre minte, corp și suflet are un rol integral în sănătatea și starea noastră de bine. 


Scriitoarea de best-sell-uri și experta în bunăstarea minte-trup Jaya Jaya Myra cunoaște puterea deplină a armonizării gândurilor, trupului și sufletului. Folosind numai strategii holistice, incluzând scopul și sănătatea mentală, ea s-a vindecat de una singură de fibromialgie, anxietate și depresie, după ce medicina alopatică nu a reușit să o ajute. Asta a condus-o către crearea Metodei WELL (în engleză, "well" semnifică "bine") și scrierea cărții "The Soul of Purpose" ("Sufletul Scopului"), pornind de la conexiunea directă dintre spiritualitate, scop și sănătate.     

                 


Conceptul de bunăstare minte-corp a fost vehiculat de mii de ani, și există o mulțime de posibilități prin care ne putem îmbunătăți această stare. Orice, de la purificarea mentală, la meditație, schimbare a dietei, gratitudine, mod de gândire și chiar decor și culoare poate avea un impact decisiv asupra bunăstării noastre emoționale, mentale și fizice!


Suntem cu toții unici în privința țelurilor, dorințelor, credințelor și chiar a tipului de corp fizic. 


 Cele mai străvechi sisteme de vindecare, incluzând ayurveda și medicina tradițională chinezească au pavat drumul spre abordări personalizate de a ne aduce mintea, simțămintele și sufletul într-o stare de armonie. 


Așa cum spuneam, Jaya Jaya Myra a creat Metoda WELL pentru a-i ajuta pe oameni să-și formeze o structură mentală pozitivă, sănătoasă. Frumusețea acestei metode este că fiecare persoană o poate particulariza, adoptând-o unicelor sale nevoi, credințe, țeluri din viață. Iată din ce constă: 


-   W: Work-Life Harmony (Armonia dintre muncă și viață)


- E: Expect/Enable Excellence (Așteaptă/abiliteaza excelența)


- L: Live Your Purpose (Trăiește-ți țelul)


- L: Love, Not Fear (Dragoste, și nu temere)


Indiferent de obiectivele noastre, metoda WELL ne poate spirijini să reușim și să ne menținem lucrurile importante în focalizare, reamintindu-ne că suntem puternici, valoroși și capabili de orice!


Repere din istoria Zilei Internaționale a Bunăstării Minte-Corp


- Anii 3.000-1.500 î.Hr. - Ayurveda. Considerată cea mai veche știință de vindecare, avându-și originea în India, cunoașterea ayurvedică a înlesnit dezvoltarea unor numeroase sisteme moderne de vindecare naturale din Occident.


- Anii 3.000-2.000 î.Hr.:  Medicina tradițională chinezească, care implică acupunctura, medicina ierburilor, ventuzele, masajul și exerciții de mișcare precum Tai Chi.


2 ianuarie: Ziua Anului Nou / Miou al Pisicilor


- Anii 1790: Homeotapia. Doctorul Samuel Hahnemann începe dezvoltarea unei noi forme de medicină complementare sau alternativă, numită homeotapie, bazate pe ideea că mici doze de substanțe naturale care provoacă anumite simptome pot ajuta la tratarea acelorași simptome.


- Anii 1860: Hidroterapia. Presupunând utilizarea apei pentru alinarea durerii, pionierii hidroterapiei au fost Vincent Preissnitz și Sebastian Kneipp.


- Anii 1870: Osteopatia. O ramură a practicii medicale descoperite de Andrew Taylor Still, osteopatia este o abordare a tratamentului afecțiunilor medicale prin manipularea și masajul oaselor, încheieturilor și mușchilor. 


- Anii 1890: Chiropractica. Daniel David Palmer performează prima ajustare chiropractică la un om de serviciu numit William Harvey Lillard, care suferea de o surzeneie parțială din cauza faptului că una dintre vertebrele sale "sărea" din poziția sa normală. 


- 1914: Reiki. Matiji Kawakami, un terapeut japonez, crează un stil de vindecare pe care îl numește Reiki Ryoho, o tehnică bazată pe principiul că terapeutul poate canaliza energia dintr-un pacient prin intermediul atingerii, activând astfel procesele de vindecare naturală din corpul pacientului și regenerându-i bunăstarea fizică și emoțională. 


- Anii 1950: Agricultură organică. Această mișcare începe să contracareze efectele dăunătoare ale pesticidelor, fertilizatorilor artificiali, modificării genetice și creșterii hormonilor din agricultură. 


3 ianuarie: Ziua Sărbătoririi Somnului 

3 ianuarie: Ziua Internațională a Bunăstării Minte-Corp 3 ianuarie: Ziua Internațională a Bunăstării Minte-Corp Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 02, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.