2022: Anul Chinezesc al Tigrului de Apă sau Yang

 2022 este Anul Chinezesc al Tigrului Negru de Apă ori Yang, anul chinezesc cu numărul 4719. De această dată, Anul Nou Chinezesc începe pe 1 februarie, așa că mai avem destul timp pentru a discuta despre horoscopul zodiilor chinezești din 2022. 


Apa sau Yang sunt asociate, în principal, cu apa curgătoare, râurile și norii. Tigrul aparține grupului de semne zodiacale ale Lemnului, este caracterizat de Lemnul Yang, văzut ca un copac foarte înalt. În plus, este conectat cu Pământul Yang și Focul Yang, cel dintâi fiind corelat cu munții și cel de-al doilea cu soarele. Asta înseamnă că Tigrul reprezintă copacul înalt de pe un munte iluminat de soare. 

         

2022: Anul Chinezesc al Tigrului de Apă sau Yang

În astrologia chinezească, Tigrul este un simbol al singurătății, prestigiului și puterii, iar elementul apei din 2022 îl ajută să fie și mai viguros și mai înalt. Acest lucru implică faptul că toți oamenii născuți sub semnul Lemnului vor avea în noul an la dispoziție o energie crescândă și vor fi însoțiți de un noroc ieșit din comun!


În I Ching, Tigrul este asociat cu mișcarea sau tunetul și este reprezentat de hexagrama din această carte a Apei-Tunetului, care semnifică ceva care se mișcă înlăuntrul apei,  cum ar fi un prunc crescând înlăuntrul pântecului unei mame. De aceea, 2022, Anul Chinezesc al Tigrului de Apă, are drept repere provocări nemaipomenite, creșterea, creația și dezvoltarea. Este unul de bun augur începerii unui demers major, mai cu seamă în carieră și afaceri. 


Cea de-a cincea zi lunară a Sărbătorii Anului Nou Chinezesc este numită "Ziua de Întâmpinare a Zeului Bogăției", acest zeu fiind înfățișat călărind un Tigru Negru. Chinezii spun că cine are șansa de a zări un astfel de tigru va avea mai mereu norocul de partea sa. Zeul Bogăției, cunoscut drept Chao Kung-Ming, este o divinitate a războiului, iar forțele sale magice sunt ploaia, tunetul și vântul. 


Simbolurile zodiacale chinezești. Semnificația semnelor din horoscopul chinezesc


Tigrul negru al lui Chao era renumit ca un carnivor feroce. După ce a devorat o grămadă de vite și ființe umane, numeroși luptători chinezi au încercat, în zadar, să-l ucidă. Apoi, după ce a fost stăpânit de Chao Kung-Ming, acesta l-a îndrumat către salvarea vieților oamenilor. De aceea se zice că Tigrul Negru din astrologia chinezească vestește sosirea Zeului Bogăției!


În curând, pe site-ul diane.ro, va voi prezenta Horoscopul Chinezesc 2022 pentru Toate Zodiile!


Legenda Anului Nou chinezesc

2022: Anul Chinezesc al Tigrului de Apă sau Yang 2022: Anul Chinezesc al Tigrului de Apă sau Yang Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 02, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.