2 ianuarie: Ziua Anului Nou / Miou al Pisicilor

 Știm cu toții că prietenele noastre feline abordează fiecare zi ca și cum ar fi o sărbătoare specială, dedicată lor. Cu toate gustările și mângâierile pe care le dăruim lor, pare să fie greu de găsit și o altă cale de a le dovedi și mai mult dragostea noastră... Ei bine, există așa ceva! Este vorba de Ziua Anului Nou / Miou sau Miau al Pisicilor din 2 ianuarie, una care ne oferă oportunitatea le oferi un plus de delicii și acorda o nouă șansă unora necăjite, de pe străzi!


Câteva repere din istoria Zilei Anului Nou / Miou al Pisicilor


- Anii 3100 î.Hr.: Cea mai timpurie domesticire a pisicilor are loc în Egipt, unde sunt tratate regește și prețuite de faraoni și de familiile nobililor.


- 1982: Muzicalul de mare succes "Cats" ("Pisici") este lansat pe Broadway.       

        

2 ianuarie: Ziua Anului Nou / Miou al Pisicilor

- 2016: Tom și Ruth Roy crează celebrarea inedită a pisicilor de pe 2 ianuarie. 


Lucruri interesante despre pisici


- În lume există peste 500 de milioane de pisici domestice.


- Pisicile își conservă energia dormind circa 13-14 ore în fiecare zi. Petrec, totodată, mult timp lingându-și blana, astfel încât să și-o mențină curată. 


- Pisicile au corpuri flexibile și dinți ce s-au adaptat pentru vânarea unor animale mici, precum șoarecii și șobolanii. De altfel, pot fi vânătoare foarte versate, umblând cu labele din spate exact în aceleași locuri ca și cele din față, făcând extrem de puțin zgomot și limitându-și la maximum vizibilitatea. 


1 ianuarie: Ziua Mondială a Păcii


- Au o putere de vedere foarte puternică în decursul nopții, având abilitatea de a zări de șase ori mai mult în întuneric decât oamenii. Posedă, de asemeni, un excelent simț al auzului și unul aidoma al mirosului. 


- Pisicile domestice ajung să cantareasca cam 4-5 kilograme. Recordul este al uneia care avea 21,297 kilograme. 


- În medie, trăiesc între 12 și 15 ani. 


2 ianuarie: Ziua Science Fiction

2 ianuarie: Ziua Anului Nou / Miou al Pisicilor 2 ianuarie: Ziua Anului Nou / Miou al Pisicilor Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 01, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.