2 ianuarie: Ziua Science Fiction

 Deși nu este celebrată oficial, Ziua Science Fiction /SF /Științifico-Fantastică a căpătat o oarecare faimă datorita recunoașterii sale de organizații precum Hallmark Channel și Scholastic Corporation (Corporația Scolastică, o companie multinațională din SUA centrată spre publicare, educație și media).


Data de 2 ianuarie a fost aleasa pentru aceasta sărbătoare întrucât este cea în care, în anul 1920, s-a născut Isaac Asimov, un autor, îndrăgit de mine, al unor opere incredibile din literatura Science Fiction, cum ar fi "Căderea nopții", "Trilogia Fundației", "Soarele gol", "Nemesis".


Originar biochimist, Isaac Asimov a fost unul din cei mai prolifici scriitori din toate timpurile, având la activ mai mult de 500 de cărți. Este considerat un maestru al SF-ului "hard" și a fost o îndelungată vreme membru și vicepreședinte al Mensa International (organizație internațională non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie).    

                                     

2 ianuarie: Ziua Science Fiction


Nu trebuie să fie neglijat că a inventat, în 1941, termenul de "robotică", în povestirea sa "Liar". A instituit, de altfel, și legile roboților!                                          


În aceasta zi nu ar trebui să îi uitam și să citim din cărțile unor scriitori precum Kōbō Abe, Douglas Adams, Brian Aldiss, Margaret Atwood, L. Frank Baum, Ambrose Bierce, Italo Calvino, Michael Crichton, E. T. A. Hoffmann , Dean R. Koontz , Stephen King , Ursula K. Le Guin, Mary Shelley , Jules Verne, Kurt Vonnegut, Jr., H. G. Wells, Arkadi și Boris Strugațki.


Dacai ai alți scriitori preferați de Science Fiction pe care i-am omis mai sus, aștept cu nerăbdare să ni-i menționezi în secțiunea "Comentarii"! 


1 ianuarie: Ziua "Trage clopotele"

2 ianuarie: Ziua Science Fiction 2 ianuarie: Ziua Science Fiction Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 01, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.