12 noiembrie: Ziua Mondială a Pneumoniei

 Ziua Mondială a Pneumoniei îndeamnă anual oamenii din întreaga lume să ia poziție împreună și să ceară acțiuni hotărâte în lupta împotriva pneumoniei.


Peste 100 de organizații reprezentând interesele copiilor și-au unit forțele ca și Coalatia Globală împotriva Pneumoniei Copiilor pentr a crea pentru prima dată Ziua Mondială a Pneumoniei pe 2 noiembrie 2009. Ambasadorii artiști ai organizației Salvați Copiii, Gwyneth Paltrow și Hugh Laurie, Charles MacCormack de la Salvați Copii, Orin Levine de la PneumoADIP, Lance Laifer de la Hedge Funds vs. Malaria & Pneumonia, Consiliul Global de Sănătate, Alianța GAVI și Institutul de Vaccinuri Sabin s-au reunit în această zi pentru a chema să se participe activ la Ziua Mondială a Pneumoniei.  

                 

12 noiembrie: Ziua Mondială a Pneumoniei

Pneumonia este o boală preventibilă și tratabilă care atacă 155 de milioane și omoară 1,6 milioane de copii de sub cinci ani în fiecare an. Cu toate astea oamenii din unele țări nu realizează pericolul ei fatal. Ziua Mondială a Pneumoniei sprijină aducerea în atenție a oamenirii asupra acestei crize acute și încurajează politicienii și organizațiile de pe tot globul să combată această boală.


În ciuda mortalității ridicate generate de pneumonie, există căi de prevenire și tratament accesibile financiar din acest punct de vedere. Sunt în lume vaccinuri eficace contra celor două cele mai obișnuite bacterii care provoacă pneumonia mortală, Haemophilus influenzae tip B și Streptococcus pneumoniae, și celei mai comune cauze virale ale pneumoniei, Orthomyxoridae. Un set de antibiotice care costă mai puțin de 1 dolar SUA este capabil să vindece boala dacă este administrat îndeajuns de devreme.


11 noiembrie: Ziua Origami

12 noiembrie: Ziua Mondială a Pneumoniei 12 noiembrie: Ziua Mondială a Pneumoniei Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 11, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.