7 ianuarie: Ziua Furcii de Tors

 An de an, pe 7 ianuarie, Ziua Furcii de Tors celebrează acest instrument și ceea ce simboliza acesta în decursul Evului Mediu și chiar după aceea, munca femeilor pentru a le furniza îmbrăcăminte societății, mai ales membrilor familiei. 


Furca de tors era utilizată ca o sculă utilizată în țeserea lânii, bumbacului sau inului înainte de țeserea acestora în fusuri, cu scopul de a le menține firele neîncurcate, făcând întregul proces al țesutului mai ușor.       

                   

7 ianuarie: Ziua Furcii de Tors

Adorăm cu toții senzația de moliciune și delicatețe a a bumbacului și lânii pe trupurile noastre, îndeosebi iarna, când frigul ne încolțește din toate părțile.


Înainte de inventarea roții de tors, în 1533, femeile foloseau numai furci și fusuri pentru a țese firele de lână, in sau bumbac. O metodă obișnuită de a manevra o furcă de tors consta din ținerea acesteia sub braț, în brâu, atunci când acestea avea treburi de a merge prin ulițe. 


6 ianuarie: Ziua Mondială a Orfanilor de Război


Folosirea furcii de tors și a roții de tors a fost desemnată de multă vreme femeilor și, drept urmare, a ajuns să fie un simbol al componentei maternale a familiei.


Pe vremuri, femeile se întorceau la munca lor cu furca de cosit după cele 12 zile de celebrare a Crăciunului, adică pe 6 ianuarie, odată cu Epifania sau Boboteaza. 


7 ianuarie: Ziua Rocilor Vechi

7 ianuarie: Ziua Furcii de Tors 7 ianuarie: Ziua Furcii de Tors Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 06, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.