22 februarie : Ziua Mondială Gândirii

 Ziua Mondială  Gândirii, aniversată în fiecare an pe 22 februarie, nu are de a face cu filosofii, ci cu fetele cercetașe de pe tot globul, care discută cu acest prilej despre chestiunile care le afectează pe tinerele femei.


Istoria fetelor cercetașe a început în 1912. În acest an, Juliette Gordon Low l-a întâlnit, din întâmplare, pe Sir Robert Baden Powell, fondatorul organizațiilor băieților cercetași. 

                 

22 februarie :  Ziua Mondială  A Gândirii

La întoarcerea sa acasă, în Georgia, SUA, s-a convins că trebuia să inițieze o organizație similară, pentru fete. În același an, a adunat laolaltă 18 fete și le-a mărturisit despre tot ce a învățat despre acest nou program educațional, în aer liber, pentru tineret. În acel timp, "Daisy", așa cum era poreclită cu afecțiune, avea 51 de ani și era aproape surdă. 


Primele mici trupe de Fete Cercetașe s-au remarcat prin diversitatea lor culturală și etnică. Acesta a fost un fapt notabil, având în vedere că pe atunci femeile nu aveau nici măcar dreptul la vot. Aceste fete au participat la activități de baschet, alergare și camping. Și mai important, au întins o mână de ajutor celor aflați la nevoie și s-au concentrat împreună pe îmbunătățirea circumstanțelor din jurul lor. 


21 februarie: Ziua Internațională a Limbii Materne


După începuturile lor de o mai mică amploare, în prezent, fetele cercetașe au ajuns să fie răspândite în peste 100 de țări, în număr de 2,6 milioane și cu mai multe de 50 de milioane de de femei care s-au angajat anterior în acțiunile lor!


Tema din 2022 a Zilei Mondiale a Gândirii este "Lumea noastră, viitorul nostru egal", la fel ca și în 2023 și 2024, o temă legată de pericolul iminent care ne amenință mediul înconjurător!


22 februarie: Ziua Unei Singure Sarcini / Activități

22 februarie : Ziua Mondială Gândirii 22 februarie :  Ziua Mondială  Gândirii Reviewed by Diana Popescu on februarie 21, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.